İstanbul’da Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan hekimler, giderek kötüleşen çalışma koşulları ve sağlık çalışanlarına yönelik gittikçe artan şiddet olaylarına dikkat çekmek için eylem yaptı.

Saat 12.00 sıralarında hastanenin poliklinik bölümünde toplanan bir grup sağlık çalışanı, alkışlar eşliğinde yönetim binasına kadar yürüdü. Başhekimlik binasının koridorlarında bir süre alkışlı protestoda bulunan asistan hekimler ve destek veren hastane çalışanları, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Haberler.com sitesinin aktardığı habere göre, arkadaşları adına açıklama yapan Emre Kaynak, asistan hekimlerin görev yetkileri dışındaki angarya işlerde çalıştırıldığını vurguladı.

Kötüye giden çalışma şartları nedeniyle hastalara hak ettikleri sağlık hizmetini veremediklerini belirten Kaynak, "Sağlık alanındaki mevcut sorunların bedelini başta biz asistanlar olmak üzere tüm hastane personeli ödemektedir. Zor şartlara rağmen ayda 300 saatin üzerinde çalışarak eksiksiz sağlık hizmeti vermeye çabalayan biz asistan hekimlerin haklarının karşılığı olan ücretler ödenmemekte, eğitim ve güvenlik haklarımız gasp edilmektedir. Asistan hekimler olarak eğitim aldığımız gerçeği gözönüne alınarak performanstan bağımsız, klinikler arası eşit, adil ve iş barışını bozmayacak güvenli sabit bir gelir istiyor ve emeğimizin karşılığını talep ediyoruz. Biz asistan hekimler olar hem eğitim almak, hem de daha iyi hizmet verebilmek için poliklinikte ögördüğümüz hastalarımıza 5 dakikadan daha fazla zaman ayırmak istiyoruz." dedi.