Asil Çelik'te bugün başlayacak olan grev 'Bakanlar Kurulu tarafından yasaklandı. Bakanlar Kurulu, bugün başlayacak olan Asil Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ’ye bağlı iş yerlerindeki grevi erteledi.

Bursa’da faaliyet gösteren Asil Çelik firması yönetimi ile Birleşik Metal İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, sendika 18 Ocak’ta greve gitme kararı almıştı.

Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararında, Asil Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ’ye bağlı iş yerlerinde Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından uygulanan grevin milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü için 60 gün süreyle ertelendiği hükmü yer aldı.

NE OLMUŞTU?

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası ile Asil Çelik A.Ş. arasında 7 Eylül 2016 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi ve Kasım ayındaki arabuluculuk sürecinden sonuç alınamayınca fabrika çalışanları ve sendika yöneticileri Asil Çelik’te grev kararı aldı.

Bu karar geçen 16 Aralık günü mesai saati sonrası Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci ve işçiler tarafından işyerine asıldı. Burada konuşma yapan Serdaroğlu, fabrikada 60 gün içinde greve gidilebileceğini açıkladı.