İbrahim Yaylalı / Demokrat Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan 600'ün üzerinde işçi 'iş eksiltilmesi' adı altında işlerinden atıldılar. İşten atılan işçiler bu duruma dikkat çekebilmek için Attalos heykelinin yanında imza kampanyası başlattı.

Daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde yer alan ANET AŞ’de sözleşmeli işçi olarak çalışsan ve 27 gün önce işten atılan Hacı Temur ile işten atılmaları konuştuk.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanının göreve başlar başlamaz partizanlık yaptığı vurgusu yapan Temur, 'Yeni gelen belediye başkanı kendi adamlarına yer açabilmek için 500-600 kişiyi hiç bir gerekçe göstermeden işten attı. Üstelik de maaşlarını bile alamadılar, tazminatları ödenmedi' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan işçilerin işlerine geri dönünceye kadar imza kampanyasının devam edeceğini aktaran Temur, 'İmza kampanyamız üç talepten oluşuyor, birincisi atılan işçilerin işlerine geri dönmesi, ikincisi taşeron sistemine son verilmesi, üçüncüsü ise daimi, kadrolu, güvenceli, istihdama kavuşmak' dedi.

Aşamalı şekilde eylemlerini büyüteceklerini aktaran işçiler adına konuşmasına devam eden Temur, 'İşçiler işine dönünceye kadar bundan sonra her cuma kapalı yoldan belediyeye  kadar yürüyüş gercekleştireceğiz' dedi.


Temur Konuşmasının sonunda kamuoyuna seslenerek, 'Sivil toplum örgütleri ve tüm duyarlı Antalya kamuoyu standlarımıza gelerek başlattığımız imza kampanyasına destek versinler, bu hukuksuzluğa izin vermesinler. Bu hukuksuzluğun karşısında sivil toplum örgütlerinin bizimle dayanışması çok önemli. Biz işten atılan işçi arkadaşlarımızla birlikte tekrar işlerimiz iade edilinceye kadar mücadele edeceğiz' dedi.