Ankara’da akşam saatlerinde Ostim bölgesinde meydana gelen ikinci patlamada 4 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı kaydedildi, 15 kişinin ise mahsur kaldığı açıklandı.

Sabah saatlerinde Ostim’de bir iş merkezinde 6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 27 kişinin yaralandığı patlamanın ardından aynı bölgede akşam saatlerinde ikinci bir patlama meydana geldi. Ekiplerin çalıştığı bölgeye yakın bir yerdeki patlamanın nedeninin, bir aracın LPG tankı olduğu belirtiliyor.

Konuya ilişkin olay yerinde açıklama yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ilk açıklamasından, patlamanın tiner atölyesinde meydana geldiğini söyledi. Yüksel, patlamada 1 kişinin yaşamını yitirdiğini 8 kişinin ise yaralandığı belirtirken, patlamanın olduğu işyerinde de birkaç kişinin bulunabileceğini söyledi. Olay yerinde yaptığı incelemenin ardından ikinci bir açıklama daha yapan Vali Yüksel, ölenlerin sayısının 4, yaralananların ise 8 kişi olduğunu belirtti. Yüksel, alevlerin sardığı işyerinde 15 kişinin ise mahsur kaldığını ve kurtarılmaya çalışıldığını söyledi. Yüksel’in işyeri için ‘kontrolsüz bir işyeri’ demesi ise dikkat çekti.

Patlamanın olduğu bölgede başlayan yangını söndürme ve mahsur kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan patlamaya ilişkin açıklama yapan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ise, patlamada 5 veya 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin ise mahsur kaldığını söyledi.

ANF