KESK'in "Laik Eğitim Laik Yaşam ve İş Güvencemizden Vazgeçmeyeceğiz, Baskı, Sürgün ve İşten Atmalara Karşı Alanlardayız!" şiarıyla 2 gün boyunca Türkiye'nin 9 ayrı bölgesinde düzenleyeceği bölgesel mitingler kapsamında binlerce emekçi Ankara'nın Kolej Meydanı'nda bir araya geldi.

Kurtuluş Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin emekçi, "Güvenceli iş, Özgür yaşam", "Yaşamımızdan, inancımızdan, emeğimizden, bedenimizden elinizi çekin", "Biat etme, isyan et!", "Esnek kuralsız güvencesiz çalıştırmaya hayır", "Laik, bilimsel, anadilde eğitim" pankart ve dövizleri açarak Kolej Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Emekçiler yürüyüş sırasında sık sık, "Karanlığa teslim olmayacağız", "Hırsız, katil Erdoğan", "Diren direne kazanacağız" sloganı atıldı.

Mitinge, HDP, SYKP, Devrimci Parti, DİP, Halkevleri, BDSP, Dev-Lis, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Haziran Hareketi gibi çok sayıda demokratik kitle örgütü de destek verdi. Aynı zamanda mitingde HDP ve CHP'li milletvekilleri de bulundu.

MODERN KÖLELİK DAYATILIYOR” 

Mitingin ana konuşmasını yapan KESK Örgütlenme Sekteri İlhan Yiğit, "Kelimenin tam anlamıyla bir zulüm döneminden geçiyoruz. Asgari ücretlisinden, atık kağıt işçisine, taşeron çalışanından kamu emekçine, ucuz emek deposu görülen kadın ve çocuklardan kaleminin satmayan gazetecisine, barış için imza veren akademisyenine kadar hepimiz AKP faşizminin saldırısı altındayız" dedi. 

Sermayenin yıllardır hayalini kurduğu çalışma yaşamının bir bütün olarak güvencesiz ve kuralsız hale getirecek politikaların hayata geçirilmeye başlandığını vurgulayan Yiğit, şöyle konuştu: 

"Özel istihdam büroları ile simsar pazarları yeniden kuruluyor, modern kölelik dayatılıyor. Birkaç gün önce Saray'ın atadığı hükümetin programı açıklandı. Açıkça kıdem tazminatının ve kamu emekçilerini sınırlı iş güvencesini ortadan kaldıracakları söylüyorlar. Bu ceberut anlayış sadece hukuksuz değil aynı zamanda ahlaksız bir zihniyete de sahip. Ensar Vakfında yaşanan insanlık dışı olayda da görüldüğü üzere yaratmak istedikleri düzen sadece hukuksuz değil aynı zamanda ahlaksızlığı da barındırıyor. Taciz, tecavüz, şiddet, rüşvet, yolsuzluk ve çürümüşlük bu düzenin adı oluyor. Bu düzen değişmeli, artık değişmeli diyoruz."

Kaynak: DİHA
Fotoğraf: Seyri Sokak