Havacılık işlerine getirilen grev yasağı nedeniyle yaptıkları eylem sonucu işlerine son verilen 305 THY çalışanına destek vermek için Almanya Federal Parlamento Üyesi ve aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Andrej Hunko bugün Atatürk Havalimanı’na geldi.

 

Atatürk Havalimanı Dışhatlar Terminali geliş katındaki eylemcilerin toplanma merkezine gelen Almanya Sol Parti (Die Linke) Milletvekili Andrej Hunko THY’den çıkartılan çalışanlarla tek tek tokalaştı ve kendilerine sonuna kadar destek olacağını söyledi.

 

Bu akşam Almanya’ya döneceğini belirten Hunko gider gitmez vereceği bir önergeyle sorunu Alman Parlamentosuna getireceğini belirterek şöyle konuştu:

 

"Dünyanın hiçbir yerinde SMS atarak işe son verilmez. Grev yasağı işçi haklarından daha ziyade insan haklarına aykırıdır. Almanya’ya gider gitmez sizin yaşadığınız bu sorunu Alman Parlamentosu’na getireceğim. Daha sonra Almanya’daki Ulusal İşçi Sendikalarına giderek onların desteğini alacağım. Haklarınızı alıncaya kadar sizlerle beraberim."

 

Daha sonra bir konuşma yapan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin işten çıkartılan arkadaşları ile ilgili olarak yurt dışından da tepkiler geldiğini belirtti ve "Sayın Andrej Hunko’ya teşekkür ederiz. İktidardaki Hükümet kendilerinden olmayanı bir şekilde cezalandırıyor. Bizi de önce grev yasağı ile daha sonra 305 arkadaşımızı işten atarak cezalandırdı. Mücadelemiz devam edecek. Sonuna kadar direneceğiz" dedi.