PTT’nin ek hizmet binasının inşaatında çalışan, ancak 3 aylık ücretlerini alamadıkları için Sirkeci PTT binasının önünde direnişte olan inşaat işçilerine polis saldırarak 18 kişiyi gözaltına aldı. Polisin kalkanlarla saldırısı sırasında İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat İş) Başkanı Mustafa Adnan Akyol bacağından, işçilerden biri de başından yaralandı. Gözaltına alınanlar arasında desteğe gelenlerinde olduğu belirtildi.

PTT’nin Sirkeci’deki ek hizmet binasını restore eden ve 3 aylık ücretlerini alamadıkları gibi, sigorta girişleri de yapılmayan işçilerin İnşaat İş öncülüğünde tarihi Sirkeci binası önünde sürdürdükleri eylem, dün söz verildiği üzere ödemeler yapılmayınca bugün devam ediyor.

PTT yönetimi bakanlık müfettişlerinin tuttuğu tutanak sonrasında 13 Kasım’da imzaladığı bir belgeyle işçilerin tüm alacaklarını dün (20Kasım) ödeyeceğini bildirmişti. PTT’nin bu bağlayıcı belgesi ışığında ödeme yapılacağı beklentisiyle dün Sirkeci PTT’ye giden işçiler ve sendika yönetimi polis yığınağıyla karşılaştığı gibi, ödeme yapılamayacağı yanıtı almışlardı.

Bunun üzerine yönetimle görüşmek üzere binaya girmek isteyen işçilerin önüne polis barikatı kurulmuş, kapılarsa zincirlenmişti. Polisle yaşanan arbedede sendika yöneticileri ve işçiler darp edilmiş, sonrasında sendikayla yapılan görüşmede ödemenin yapılamayacağı deklare edilmişti.

PTT’nin bu yasadışı tutumuna karşı işçiler ve sendika bugün yeniden Sirkeci Binası’nın önünde oturma eylemi başlattılar. Sabah saatlerinden itibaren polisin ablukaya aldığı bina önünde başlayan eylem bu sefer idari kapıda sürdürülüyor. PTT yönetimi bunun üzerine o kapıyı iptal ederken, emekçilerin işlemler için kullandığı kapıyı da yarım açık vaziyette kullanıma açtı. PTT yönetiminin binanın içine de diğer PTT’lerden de takviye ettiği ÖGB’lerle yığınak yapmıştı.

(Sendika.Org)