CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel Soma'dan gelen 4 madenciyle birlikte basın açıklaması düzenledi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, parlamentoda Soma'dan gelen 4 madenciyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Soma'daki facianın ardından madencilere ve ailelerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini, konuyla ilgili Meclis'e sevk edilen tasarının içinin boşaltıldığını söyledi.

Özgür Özel, basın toplantısında, Soma'daki facianın ardından madencilere ve ailelerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini, konuyla ilgili Meclis'e sevk edilen tasarının içinin boşaltıldığını belirtti.

GÜVENLİK İÇİN BİR ARPA BOYU YOL ALINMADI

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Soma faciasından bu yana başta iş güvenliği olmak üzere bir arpa boy yol alınmadı, verilen sözler tutulmadı" dedi.

Önceki gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kendi geleceğini düşünerek verdiği kararla" Meclis'in kapatıldığını ve "Torba Yasa Tasarısı"nın ekim ayına kaldığını öne süren Özel, "13 Mayıs'taki Soma faciasından bu yana başta iş güvenliği olmak üzere bir arpa boy yol alınmadı. O zaman madenler ne kadar güvenliyse şu an Türkiye'deki madenler o kadar güvenlidir. Ailelere verilen sözler tutulmamıştır. Madenlerde iş güvenliğini artıracak bugüne tek bir düzenleme yapılmamıştır" dedi.

Soma'da tarım ve sanayi bölgesi olmadığını, yatırım bulunmadığını, herkesin madenlere muhtaç olduğunu ifade eden Özel, Işıklar Bacası'nın faaliyete geçmek için denetim gördüğünü, çalışma izni verilirse önümüzdeki günlerde üretime geçeceğini kaydetti. Özel, "Soma AŞ'nin bir havayolu şirketi olduğunu düşünürsek, son seferinde 301 yolcusuyla çakıldı. Başbakan, çocuklarını, balkonda yanında duran kıymetlilerini, uçağı, ekipmanı ve personeli aynı olan bu havayolunun uçağına bindirir miydi?" diye sordu.

SOMA TORBADAN ÇIKARILMALI

Özel, "Torba Yasa Tasarısı"ndan Soma ile ilgili düzenlemelerin ayrılması durumunda bu düzenlemenin hemen yasalaşabileceğini, ancak AK Parti'nin bu yöndeki tekliflerini reddettiğini söyledi. Özel, "AKP Soma'lı madencileri kandırdı ve kaçtı" ifadesini kullandı.

Madenciler de kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını, kandırıldıklarını savunarak, madenlerin faaliyete açılmasını, işlerine dönmek istediklerini söylediler. (YURT)