Çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle 4 görev yılını dolduran okul müdürlerinin tamamı havuza alınıyor.

Eğitim Sen'in iddiasına göre yapılan değerlendirmelerin ardından AKP’li olmayanlar görevden alınıyor.

Çalıştığı okulda 4 yılını tamamlayarak havuza alınan 16 bin okul müdürünün değerlendirme sonuçları dün açıklandı. İddiaya göre hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’in dışında bir sendikaya üye olan müdürlerin neredeyse tamamı 75 puan barajının altında kaldı.

Böylece 7 bin okul müdürünün görevine son verildi, ancak müdürler yerlerine yenileri atanana kadar görevde kalabilecek.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca konuyla ilgili bir açıklama yaparak “Eğitimde tarihin en kapsamlı tasfiye ve siyasal kadrolaşma operasyonu gerçekleştirilmiştir”dedi.

Verilen puanların şaibeli olduğunu öne süren Karaca bazı üyelerinin dalga geçer gibi 74 puanda bırakıldığı söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı, tamamen üst düzey eğitim yöneticilerinin değerlendirmelerine dayanan, eğitim kurumları yönetici değerlendirme sonuçlarını dün açıklamıştır. Açıklanan sonuçlara baktığımızda sendikamızın bugüne kadar eğitim yöneticilerinin performans değerlendirmesine tabi tutulması ve atanma biçimleri ile ilgili olarak yapmış olduğu bütün tespit ve eleştirilerin ne kadar haklı olduğu görülmektedir.

Yıllardır eğitim kurumlarını tıpkı bir “şirket” gibi yönetmek, okullarımızı “ticari işletme” haline getirmek için uğraşan MEB, tüm ülke çapında başlattığı siyasal kadrolaşma operasyonu ile başta Eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, bugüne kadar karşısında engel olarak gördüğü bütün eğitim yöneticilerini tek tek tespit ederek ayıklamıştır.

MEB, eğitim yöneticilerini tamamen siyasi iktidar çizgisinde olan kişilerden oluşturarak, piyasacı ve dayatmacı politikalarını yukarıdan aşağıya “emir-komuta” zinciri içinde hayata geçirmeye çalışmaktadır. Bakanlığın bu kadar kapsamlı bir tasfiyeye yönelmesi, aynı zamanda kendi başarısızlığının itirafı niteliğindedir.

Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçlarına göre görevden alınan ve görev süresi uzatılan okul müdürlerinin sendikal aidiyetine baktığımızda, eğitimde tarihin en büyük tasfiye operasyonu ve siyasal kadrolaşma girişimi ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılmaktadır."