Metal-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan ve 159 gündür direnişte olan Casper Bilgisayar'da çalışan 7 işçi, işverenin tazminatlarını ödemesi üzerine eylemlerine son verdi.

İSTANBUL - Casper Bilgisayar'da çalışırken, DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye oldukları için 21 Şubat 2011 tarihinde işten çıkarılan 7 işçi, fabrika önünde 159 gündür sürdürdükleri direnişlerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın lehlerine verdikleri kararın ardından, işverenin tazminatlarını ödemesi üzerine, sonlandırdı.

YETKİ DAVASI DEVAM EDİYOR

Bugün sonlandırılan eyleme ilişkin yazılı açıklama yapan Birleşik Metal İş Sendikası, 159 günlük direnişin, Casper Bilgisayar işçileri başta olmak üzere sendika temsilcileri, üye ve kadrolarının desteği ile sonuca ulaştığını kaydetti. Casper Bilgisayar'da örgütlenme sürecinin henüz tamamlanmadığına vurgu yapılan açıklamada, "Bakanlığın işyerinde sendikamızın çoğunluğuna ilişkin yaptığı tespite ilişkin işverenliğin yaptığı itiraz ile ilgili yetki davası devam ediyor" denildi.

Açıklamada, yetki davası sonuçlanıncaya kadar, sendikanın eylem ve etkinliklerinin devam edeceği kaydedildi. Açıklamanın sonunda ise, işçilerin direnişte olduğu 159 günlük süre içinde kendilerine maddi ve manevi destekte bulunan sendikacılara, partilere ve tüm emek kesimlerine teşekkür edildi.

159 GÜNLÜK SÜREÇ

Casper Bilgisayar'da çalışan 7 işçi, DİSK'e bağlı Metal-İş Sendikası'na üye oldukları için 21 Şubat 2011 tarihinde işten atıldı. Bunun üzerine işçiler fabrika önünde eylem başlattı. Buradaki eylemler devam ederken, birçok sendika, parti temsilcileri de işçilere destek verdi.

Zaman zaman farklı eylemler de düzenleyen işçiler 12 Mart'ta, sendika temsilcileri ile birlikte Taksim Tramvay Durağı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar düdüklü yürüyüş düzenledi.

9 Mayıs'ta ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne çıkan işçiler, TEM otoyolunu fabrikanın bulunduğu Ümraniye mevkiinde trafiğe kapatarak eylem yaptı. Ayrıca imza kampanyası başlatan işçiler, 31 Mayıs'ta topladıkları 12 bin imzayı Başbakanlık ve Çalışma Bakanlığı'na göndermişti.

DİHA