Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV), 22-23 Ekim tarihleri gerçekleştirilecek İstanbul Baro seçimleri öncesi Taksim Hill Otel'de basın toplantısı gerçekleştirerek adaylarını tanıttı.

Toplantı salonuna, “Avukatlık mesleğini savunmak için biz varız ve birlikte yaparız" tanıtım afişleri asılırken, baro seçiminde aday olan avukatlara destek olmak amacıyla Asrın Hukuk Bürosu, Çağdaş Hukuk Bürosu ve çok sayıda avukat katıldı.

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar'ın başkan adayı Avukat Several Ballıkaya, yaptığı konuşmada "140 yıllık Baro tarihinde erkek başkan geleneğini bozacağız" dedi.

‘DEĞİŞİM ZAMANI DİYORUZ’

Aday tanıtımı ardından konuşan ÖÇAV Baro başkan adayı olan Several Ballıkaya, baro seçimlerine birlik oldukları için büyük bir umutla başladıklarını belirterek, seçim sonucu ne olursa olsun başta kazanmış olduklarını ifade etti.

Ülkenin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurulduğunda baro seçimlerinde önemli bir mevzi olduklarını savunan Ballıkaya, "Ülke şuan KHK'lerle açık bir cezaevine dönüştürülmüş durumda. İktidarın hazırladığı yasalarla OHAL'in kalıcı hale getirilmek istendiği bir süreçteyiz. Böyle bir süreçte İstanbul Baro seçimlerine hazırlanıyoruz" dedi.

Adliyelerde çalışan özgürlükçü avukatların savcı ve hakimlerin aldığı tutum ile çalışamaz duruma geldiğine işaret eden Ballıkaya, "Bunun müsebbibi iktidar ve baronun da buna ortak olmasıdır. Artık avukatlar müvekkillerini değil kendilerini savunma zorunda kalıyor ve baro yönetimi de bunu izliyor” dedi.

"Farkımızı ortaya koyarak mücadele edeceğiz” diyen Ballıkaya, “El birliği ile bu tekçi, tek başkanca yönetime karşı biz varız ve artık değişim zamanı diyoruz" diye konuştu.

'SEÇİMLERDE YÜZDE ELLİ KADIN KOTASI'

Baro Yönetim Kurulu adayı Filiz Aydın ise baro seçimlerinde yüzde elli kadın kotasını uygulayacaklarını belirterek, İstanbul Barosu'nun erkek egemen toplum sisteminin temsilcisi olduğunu öne sürdü.

Hukuk bürolarında yaşanan taciz, mobbing vakalarına da değinen Aydın, İstanbul Barosuna yapmış oldukları şikayetlerin ise dikkate alınmadığını savundu. Kadın avukatlara yönelik ayrımcı bakış açısının kadın cinayetlerinin yaşanmasından bağımsız olmadığını kaydeden Aydın, "ÖÇAV grubu olarak seçimi aldığımızda kadın haklarını savunan bir tarafta yer alacağız ve ayrımcılığın takipçisi olacağız" diye konuştu.

Son olarak genç avukatlar adına konuşan Özgür Urfa ise, genç ve işçi konumundaki avukatların durumuna dikkat çekerek, "Genç avukatlarla çalışma iddiamız bulunmaktadır. Baroda genç ve işçi avukatların temsiliyetini arttıracağız. Bunun sözünü veriyoruz" dedi.