"1 Milyon kişiyle Taksim'deyiz" diyen sendika, meslek örgütü ve demokratik kitle örgütleri, Gezi Parkı'nda yaptıkları açıklamada tüm işçi ve emekçileri "1 Mayıs'ta 1 Milyon kişiden biri" olmaya çağırdı.

İSTANBUL- 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı ortak kutlama kararı alan DİSK, Türk-İş, KESK, TMMOB, TTB, TEB, Hak-İş, Memur-Sen ve Kamu-Sen ile siyasi parti ve demokratik kurum temsilcileri, işçi ve emekçilere “Emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Milyon'dan biriyim” çağrısı yaptı.

Taksim Gezi Parkı'nda bir araya sendika ve meslek örgütleri temsilcileri “Emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Milyon'dan biriyim” ve “1 Milyon kişiyle Taksim'deyiz. Milyonlar aç milyonlar işsiz işte kapitalist sisteminiz” pankartları açtı.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, yaptığı ortak açıklamada, Türkiye açısından son derece önemli bir dönemeçte, 1 Mayıs kutlamalarının hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

BARIŞ, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İÇİN...

Emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırılara karşı ortak irade ve görüş birliği içerisinde hareket edeceklerini belirten Görgün, “İşsizliğin ulaştığı kitlesel boyutlara, yoksulluğa, kuralsız, güvencesiz, esnek çalışma biçimlerine, taşeronlaşmaya, adalet duygusunun daha fazla rencide edilmesine, sendikal hak ihlallerine, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik girişimlere, doğal çevrenin katledilmesine ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda yaptıkları gibi gençlerimizin geleceğinin de şifrelenmesine karşı, emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi.

1 MİLYON KİŞİ İLE TAKSİM'DE OLMAYA ÇAĞIRDI

1 Mayıs'ta örgütlü güçlerin yanı sıra işsizlerin, emeklilerin, dar gelirlilerin, toplumsal dışlanmışların, gençlerin, kadınların en geniş katılımının sağlanması için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Görgün, 1 Mayıs'ta 1 milyon kişinin Taksim Meydanı'nda olmasını hedeflediklerini hatırlattı.

Görgün, "Türkiye’nin aydınlık geleceği için, işsizliğe, açlığa, yoksulluğa en güçlü cevap vermek için tüm işçileri emekçileri" başta Taksim olmak üzere alanlara çıkmaya çağırdı.

ETHA