Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kısa şort giydiği için toplu taşıma aracında bir erkek tarafından saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi isimli kadın için Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar, saldırganın serbest bırakılmasını protesto etti.

"Şort giydiği için şiddet gören Ayşegül için sessiz kalmıyoruz. Haklarımızdan ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz, laiklik için direneceğiz" pankartı ile "Asla sessiz kalmayacağız" ve "Kadınlar için laiklik renkli elbise ve daha fazlasıdır" dövizlerini taşıyan kadınlar, "Ayşegül Terzi yalnız değildir", "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Laiklik için direneceğiz" sloganlarını attı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Türkiye Temsilcisi Gülsüm Kav, kadınlar için Türkiye'de zor günlerin yeni başlamadığını söyleyerek, "Son dönemlerde ise artık hayatımızdan oluyoruz. OHAL ile birlikte kadınlar tamamen güvencesiz. Kadınlardan ne istiyorlar" dedi. Boyun eğmeyecekleri mesajı veren Kav, Terzi'nin uğradığı saldırıya dikkat çekerek, "Bir otobüse binme hakkımız bile ellimizden alınıyor. Bir yerde ne kadar zulüm varsa orada o kadar direnişte vardır. Biz bu zulmü ret ediyoruz" diye belirtti. Bütün kadınlara çağrıda bulunan Kav, "Saldırgan serbest bırakıldı ama biz platform olarak bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Kav, bütün kadın cinayetlerindeki faillerin yargılanmasını istedi.

TERZİ: BEN ADALETE GÜVENİYORDUM

Kav'ın konuşmasının ardından açıklamaya gelemeyen Ayşegül Terzi'nin mesajı okundu.

Terzi'nin mesajı: "Ben adalete güveniyordum ama ben bugün evde oturuyorum, o dışarıda dolaşıyor."

"TÜM KADINLAR İÇİN TEHDİTTİR"

Basın açıklamasını ise Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Fidan Ataselim okudu.

Terzi'ye atılan tekmenin laikliğe, özgürlüğe, demokrasiye ve tüm kadınlara atıldığını aktaran Ataselim, "Şort giyen kadınlar ölmeli diyen Abdullah Çakıroğlu'nun serbest bırakılması tüm kadınlar için tehdittir. Benzer suçları başkalarının yapması için cesaret verici bir karardır" dedi.

Açıklama atılan sloganlar ile son buldu.

Kaynak: DİHA