Ege Üniversitesi'nde yaşanan olaylarda Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yaşamını yitirmesine ilişkin 33 kişinin yargılandığı davada tutuklu bulunan Nurullah Semo'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yaşamını yitirmesine ilişkin 1'i tutuklu 32 kişinin yargılandığı davada karar çıktı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava basına kapalı gerçekleştirilirken, duruşmaya tutuklu sanık Nurullah Semi ile birlikte tarafların avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıkların katılmadığı duruşmada MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ile birlikte çok sayıda ülkücü de duruşma öncesi adliye önünde toplandı.

TANIK İFADELERİ YETERLİ GÖRÜLDÜ

Basına kapalı görülen duruşma yaklaşık 7 saat sürdü. Taraf avukatlarının savunmalarının ardından iddia makamının önceki celse verdiği ek mütalaasını tekrar ettiği öğrenilirken, Semo’ya “Kasten öldürme” suçlaması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini “Örgüt üyesi olmak ve “Örgüt Propagandası yapmak” suçlamalarının mütalaadan çıkarılmasını istedi.

Duruşmaya kısa bir ara verilmesinin ardından mahkeme heyeti tanık ifadelerine dayanarak, Semo’nun Çakıroğlu’nu öldürdüğünün sabit olduğu kanaatine vararak, “Kasten öldürme” suçlaması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Yine mahkeme Semo’nun çıkan olaylarda yer alması ve hakkında daha önce açılan davalar ile birlikte tanık ifadelerine dayanarak “Örgüt üyesi” olduğu kanaatine vararak, 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Yine İsmail Bedir ile Sezgin Yılmaz hakkında Nurullah Semo’yu “Kasten yaralama” suçlaması ile 3 yıl 7 ay hapis cezası verilirken, "Birden fazla kişiyi yaralama ve yaralamaya teşebbüs" suçlaması ile yargılanan 32 kişi hakkında ise beraat kararı verildi.

(Kaynak: DİHABER)