Organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker’in, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na uzanan ifşaatları sonrasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cezaevinde ziyaret ettikten sonra organize suç örgütü hükümlüsüyken afla tahliye edilen Alaattin Çakıcı’nın yeni bir fotoğrafı paylaşıldı.

Çakıcı’nın yakın dostu olarak bilinen Üzeyir Çakmaktaş, Alaattin Çakıcı’nın, MHP’nin Ankara’daki genel merkezi önünde olduğuna dair fotoğrafa Twitter hesabında yer verdi.

Fotoğrafta, Çakıcı’nın MHP’nin Ankara genel merkezinde olduğuna dair yer bildirimi de yapıldığı görüldü.

379569_1178x1298

"'AF' KONUŞTULAR"

Çakıcı ile Bahçeli’nin “af” konusu masaya yatırmak için bir araya geldiğini öne sürüldü.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberinde, “Her fırsatta Çakıcı sevgisini dile getiren Devlet Bahçeli bugün saat 14.00 sıralarında Çakıcı’yı makamında ağırladı. Ziyaret tam 1 saat sürdü. Nezaket ziyareti olduğunu belirten kaynağımız genel af konusunun masaya yatırıldığını belirtti. Seçim öncesi bir affın çıkabileceği, AKP ve MHP’nin bu konuyu seçim yatırımı olarak gördükleri, kulislerde konuşulan konular arasında” dedi.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, "Deli Çavuş" adlı hesaptan yaptığı paylaşımlarda, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB üyesi Salih Orakçı ve Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren’in adının karıştığı rüşvet iddiasında bulunmuştu.

Peker’in iddiasına göre Sineren’den borsada bir işlemi gerçekleştirmek için rüşvet istendi ve ismi geçen diğer kişiler de bu rüşvet ağının içinde yer almıştı. Ayrıca AKP’li Taşkesenlioğlu’nun eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve AKP milletvekili aday adayı olan eski eşi Prof. Dr. Ünsal Ban’dan boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istediği ortaya çıkmıştı.

Peker, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti’nin Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı” demişti.