Yazar Vedat Türkali, Murathan Mungan, Oyuncu Nejat İşler, Nur Sürer, Gazeteci Ece Temelkuran ve Sanatçı Hüsnü Arkanın da olduğu sanatçılar, yazarlar ve aydınlar Türkiye’de ve Ortadoğu’da barışın önünü açmak için 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde HDP ile dayanışmak amacıyla çağrı metni yayımladı.

Çağrı metninde imzası bulunan Taksim Dayanışmasından Mimar Mücella Yapıcı, TTB Merkez Konsey Üyesi Hüseyin Demirdizen ve Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu destek gerekçelerini DİHA’ya anlattı.

'AÇIK, GÖNÜLDEN AMASIZ EVET'

AKP iktidarını hem sokakta hem de sandıkta geriletebilmenin tek yolunun HDP’nin parti olarak Meclise girebilmesi olduğunu söyleyen Gezi direnişi sembol isimlerinden ve Taksim Dayanışmasından Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, seçimlerin yalnızca barajı geçmenin ötesinde barış ve demokrasi mücadelesi kanalı olduğunu söyledi. Çoğunluğun düzen partilerinde olduğu parlamenter demokrasi içinde çözüm üretmenin zorluklarına da değinen Yapıcı, “Eğer seçimlerde ‘seçim ahlaksızlığı’ diye tabir ettiğimiz bu baraj yeninden başarılı olursa ben Türkiye’deki bütün demokratik, toplumsal güçleri çok zor günlerin beklediğine inanıyorum. O nedenle ben bir Türkiye yurttaşı olarak bu seçimlerde HDP’yi desteklemenin ve onunla omuz omuza bir mücadele yürütmenin kendi aydın görevim olduğuna inanıyorum. Onun için HDP’nin çağrısına açık, gönülden, amasız ve fakatsız ‘evet’ diyorum” ifadelerini kullandı.

‘SOKAK DİRENİŞİNE DEVAM’

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ise, “AKP’nin 14 yıllık diktatörlüğünün her istediğini yapabilecek parlamenter koşullardan uzaklaştırılması gerekiyor” diye konuştu. Sokak mücadelelerinin AKP’yi zor duruma düşüren önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Mavioğlu, sokak direnişlerinin 7 Haziran’dan sonra da devam edeceğini belirtti.

Dr. Hüseyin Demirdizen ise, AKP’nin geriletilmesinin emek ve demokrasi güçlerinin mevzilerinin ilerletilmesi anlamına geldiğini söyledi. Demirdizen, “Matematiksel olarak da ülkenin ihtiyaç duyduğu barış ve demokrasi penceresinden bakıldığında da, 7 Haziran seçimlerinde AKP iktidarını en etkili geriletme yöntemlerinden biri HDP’dir” sözlerini kullandı.

İmzacılar

Abdurrahman Atalay, Adnan Saatçi, Ahmet Haluk Ünal, Ahmet Tonak, Ahmet Ümit, Akif Burak Atlar, Akif Kara, Ali Mert, Ali Şimşek, Anıl Güler, Arman Yılmaz, Aslı Baran Kaya, Aslı Filiz, A. Mücella Yapıcı, Başar Toros, Behçet Çelik, Bingöl Erdumlu, Burhan Sönmez, Bülent Akbay, Bülent Aslanhan, Bülent Çoşkungür, Bülent Öz, Can Atalay, Can Ersoy, Cansu Yapıcı, Cem Kaptanoğlu, Cemal Polat, Cenk Cihangir, Cenk Dik, Cenk Gündoğdu, Cihan Uzunçarşılı Baysal, Çetin Ali Nergis, Çoşkun Adalı, D.Özlem Bilgili, Doğan Halis, Ebru Sorgun, Ece Temelkuran, Eda Derya Toper, Edvar Aksakal, Elif Refiğ, Emre Öztürk, Enbiya Kırali, Ender Özkahraman, Enis Riza Sakızlı, Ercan Yavuz, Erge Yeksan, Eriş Bilaloğlu, Ertuğrul Mavioğlu, Ersin Tosun, Esra Türkekul, Evren İşler, F. Naciye Biten, Feridun Koç, Fırat Yücel, Fuat Ercan, F. Serkan Acar, Gaye Boralıoğlu, Gökhan Dinçer, Gönül Kıvılcım, Güçlü Gözüaydın Gülgün Nergis, Gülsüm Kav, Gün Zileli, Günseli Andaç Atalay, Hakan Güneş, Hakan Koçak, Hakan Öztürk, Hakan Tanıttıran, Haldun Açıksözlü, Haluk Yurtsever, Hamdi Özyurt, Harun Balcıoğlu, Hasan Ali Sönmez, Hasan Efe Uyar, Haydar Karataş, Hayri Erdoğan, Hayri Erol, Hüseyin Erdoğan, Hüseyin Eroğlu, Hüseyin Karabey, Hüseyin Sezer, Hüseyin Terzioğlu, Hüsnü Arkan, İbrahim Sinan Ege, İhsan Hacıbektaşoğlu, İlknur Birol, İsmet Aktaş, İnan Temelkuran, Kaan Müjdeci, Kemal Tanışan, Koray Türkay, Kubilay Kartal, Latife Tekin, Mahir Ünsal Eriş, Masis Kürkçügil, Mehmet Çevik, Mehmet Özgen, Mehmet Türkay, Meliha İnce, Metin Cihan, Metin Solmaz, Metin Yeğin, Mithat Ercan, Moray Morgül, Murat Uyurkulak, Murathan Mungan, Mustafa Atalay, Muzaffer Tekin, Mübarek Berkyürek, N. Çiğdem Atalay, Nadir Öperli, Nazır Kapusuz, Nejat İşler, Nermin Yıldırım, Neslihan Önderoğlu, Nezih Kazankaya, Nur Sürer, Onur Keşt, Orhan Eskici, Osman Akınhay, Oylum Yılmaz, Ozan N. Kaya, Ömer Kamil Kartal, Özge Akman, Özgür Altın, Özgür Ay, Özgür Barış Akbayır, Özgür Doğan, Özgür Karaduman, Pelin Buket Olcay, Pertev Aksakal, Recep Yılbaşı, Reis Çelik, Rezzan Yeşilbaş, Rıfat Karadağ, Rıza Gezici, Sabri Kuşkonmaz, Sanem Deniz Kural, Sedat Biten, Sedat Yılmaz, Sema Kaygusuz, Sema Günaydın Solaklı, Seray Şahiner, Serdar Yazıcı, Seren Yüce, Serkan Öngel, Seyhan Kaya, Seyhan Şahin Ay, Suzan Geridönmez, Şevkat Bahar Özvarış, Tayfun Budak, Tevfik Güneş, Tuğrul Eryılmaz, Tursun Baydar, Vedat Türkali, Yasemin Zeytinoğlu, Yeşim Dinçer, Zafer Aydın, Zafer Kıraç, Zeyyat Usalp, Ziynet Özçelik, Eşber Yağmurdereli, Menderes Samancılar, Şebnem Sönmez, Ali Çerkezoğlu, Aslı Erdoğan, Barış Atay, Muammer Ketencoğlu, Funda Alp, Can Öz, Sırma Köksal, Mustafa Sönmez, Deniz Kavukçuoğlu, Umay Umay, Suat Eroğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Damla Özen, Ahmet Telli.