Esenyurt'ta önceki gün, Caferilerin gittiği Muhammediye Cami'nde yangın çıkmıştı. Aynı camiye bu sabah ikinci saldırı yapıldı. Caminin bazı bölümleri tahrip edildi.

Saldırganların kapıları kilitli olan caminin çatısına merdivenle çıktığı, daha sonra ise kubbe bölümündeki camdan içeri girdiği ifade edildi.

Caminin imamı Haza Aydın gazetecilere yaptığı açıklamada 'Görgü tanığı ben değilim. Alt katta oturan komşumuz saat 07:00 sıralarında bana geldi. İki kişinin camiye geldiğini gördüm. İçeriye girdiler. 10 dakika sonra dışarıya çıktı. Yüksek sesle ezanınızı okutmayacağız dedi. Duymadınız mı dedi. Ben duymadım. Ben içeriye girmedim. Müezzin arkadaşın ifadesine göre bazı şeyleri dağıtmışlar. Bazı yazıları, kuranları dağıtmışlar. Müezzine has bir oda vardır. O odayı dağıtmışlar. Bir şey götürmemişler. Herhangi bir şey yakılmamıştır. Sadece caminin içerisi dağılmıştır. Aynı önceki olayda olduğu gibi merdiven dışarıdaydı. Caminin kapıları kapalıydı. Pencereden girip içeriden açmışlar.

Biz de polis de sabaha kadar buradaydık. Sabah namazını kıldıktan sonra hava ağardı. Bir şey olmaz düşüncesiyle dinlenmeye gittik. Ekip de biz de bir turlayalım dedi. Saat 07:00 sıralarında camide kimsenin olmadığı anda meydana gelmiş. Şu anda içeride inceleme devam ediyor. Biraz önce cemaatle konuştum. Biz her zaman itidalden, huzurdan yanayız. Yanlış bir cümlenin sarf olması aleyhimize olur. Bu olayı bir Sünni'nin yapması mümkün değildir. Biz yıllardır iç içe yaşadık. Bu olay Sünni, Şii olayı değildir. Farklı bir olaydır. Herhangi bir şeye fırsat vermeyeceğiz' şeklinde konuştu.