Çevre mücadelesi ile tanınan Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çifti 9 Mayıs 2017 tarihinde, evlerinde öldürülmüştü.

Yaşananları anlatan 'Büyüknohutçu Davası' belgeselinde cinayetten 15 gün sonra taşocakları sponsorluğundaki Finike portakal festivaline Sedat Peker'in geldiği anlatılıyor.

Antalya Finike'de 9 Mayıs 2017'de çevre mücadelesiyle tanınan Ali Ulvi Büyüknohutçu ile eşi Aysin Büyüknohutçu çifti, Kızılcık Yaylası'nda "Ali Babanın Çiftliği" olarak adlandırdıkları 2 katlı dağ evinde katledilmiş olarak bulundu.

Cinayetleri işlediğini 'kabul' eden Elmalı Cezaevi'nde bir süre yattıktan sonra Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilen Ali Yamuç da tutuklu bulunduğu cezaevinde 20 Eylül 2017'de 'intihar' etmiş olarak bulundu.

Olay gecesine şahitlik edebilecek komşu Süleyman Dinç'e ilişkin ailesinin anlattığına göre Süleyman Dinç bölgedeki bir taş ocağının iftar davetine motorla giderken kamyon çarpıyor. Uzun süre komada kaldıktan sonra konuşma ve yürüme yetisini kaybederek yaşıyor ve ardından da geçen sene hayatını kaybediyor.

Bu iki tarih (9 Mayıs-20 Eylül) arasında yaşananlar ve hukuki süreç Slot Medya tarafından bir belgeselle yeniden gündeme getirildi.

PEKER, PORTAKAL FESTİVALİ AÇILIŞINA GELMİŞ

Gerçek Gündem'den Filiz Gazi'nin haberine göre, Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çiftinin bölgedeki taş-mermer ocaklarına karşı çıkması ve açılana davalar sonrasında önce evinin yakınlarında yangın çıkarıldı. Tehditler almaya başlayınca savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Belgeselde, cinayetten 15 gün sonra taşocakları sponsorluğunda Finike portakal festivali düzenlendiği aktarılıyor.

Festivalin açılışına Sedat Peker’in geldiği görülüyor. Çiftin kızları Emine Büyüknohutçu, “Bir tarım ürününün tanıtımı için niye Peker’i davet ediyorsun?” diyor.

5 YIL GEÇTİ

Yaşam savunucuları olan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’nun, Finike Kızılcık yaylasındaki evlerinde katledilmeleri üzerinden tam 5 yıl geçti.