İstanbul Büyükçekmece’de polis tarafından yapılan ‘sır kazı’nın arkasından, iddiaya göre polislerin de rol üstlendiği bir mafya cinayeti çıktı.

Büyükçekmece’de 1 Şubat’ta polis eşliğinde gerçekleştirilen ve hakkında bilgi verilmeyen kazının Murat K. İsimli bir kişinin bulunmasına yönelik olduğu belirtilmişti.

Odatv’den Uğurcan Biçer’in haberine göre, söz konusu kişi, Türkiye'de uyuşturucu satıcılığı denince akıllara gelen ailelerden olan Baybaşin ailesi üyelerinden Edip Fırat Baybaşin’i 2015 çıkan bir kavgada öldüren Murat Kartal.

Habere göre Murat Kartal, 1 yıla yakın bir süre önce cezaevinden tahliye edildi.

Tahliye edilen Murat Kartal'ın Anadolu yakasındaki evine 20 Ocak'ta 2 polis geldi. Sivil olan polisler, kimliklerini göstererek hakkında bir şikâyet olduğunu öne sürerek Murat Kartal'ı karakola götüreceklerini söyledi.

Ancak polisler, Murat Kartal'ı karakola götürmek yerine, uyuşturucu baronu Zindaşti'nin kızı Arzu Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç'un öldürülmesine ilişkin davada sanık olarak geçen Yavuz Yavuztürk'ün Şişli'de bulunan ofisine götürdü.

Murat Kartal'dan haber alamayan ailesi polise kayıp ihbarında bulundu.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp bürosu, başlattığı soruşturmada kamera kayıtlarını inceledi.

Murat Kartal'ın kaybolduğu gün ve saatten soruşturmaya başladı. Murat Kartal'ın evinden 2 kişi ile ayrılarak bir otomobile bindiği tespit edildi. Otomobil, İstanbul’da son olarak Şişli’de bir binanın önünde görüldü.

Soruşturma derinleştikçe Murat Kartal'ı evinden alan kişilerin Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği'nde görev yapan E. Ö. ile F. E. olduğu tespit edildi.

E. Ö. ve F. E. isimli polisler 1.5 ay önce doğudan geldikleri ve her ikisinin de karakolda görev yaparken koruma büroya yeni görevlendirildikleri öğrenildi.

Polislerin gözaltına alınmasıyla Murat Kartal’ın kayıplara karışmasının ardında Yavuz Yavuztürk’ün olduğu öğrenildi.

Bunun üzerine Murat Kartal'ın öldürülerek gömüldüğü öne sürülen Büyükçekmece'deki arazide kazı yapıldı. Ancak sabaha kadar süren çalışmalarda ceset bulunamadı.

Yavuz Yavuztürk, 4 adamı ile polis memurları E. Ö. ve F. E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.