ABD'nin 43. Başkanı George W. Bush, Rusya'nın Ukrayna operasyonunu kınamaya çalışırken, bizzat sorumlu olduğu Irak işgaline 'haksız' derken kendini buldu.

11 Eylül saldırılarını müteakip 2001 Afganistan ve 2003 Irak işgallerinin damga vurduğu başkanlığı döneminde gafları ve sakarlıklarıyla da tanınan George W. Bush, adını taşıyan enstitünün kürsüsünde konuşurken, Freudyen bir dil sürçmesi yaptı. Ağzından "Bir adamın Irak'a tamamen haksız ve vahşi bir işgal başlatma kararı" sözleri dökülen Bush, "Ukrayna demek istiyorum" diye düzeltti.

RUSYA'NIN SİYASİ SİSTEMİNİ ELEŞTİRMEK İSTERKEN

Kasım 2000'de oyların defalarca sayıldığı ve kıl payı galip ilan edildiği tartışmalı bir seçimle direksiyona geçen ve 'Saddam'ın kitle imha silahları' yalanını yayarak başlattığı Irak işgalinde savaş suçlarının sorumluluğunu üzerinde taşıyan Bush, Rusya'nın siyasi sistemini eleştirirken şöyle konuştu:
"Sonuç, Rusya'da kuvvetler ayrılığının yokluğu ve ve bir adamın Irak'a tamamen haksız ve vahşi bir işgal başlatma kararı oldu."

MİLYONLARCA KEZ İZLENDİ

Ağzından çıkanın farkına varıp başını sallayarak "Ukrayna demek istiyorum" diye düzelten Bush, suçu ilerlemiş yaşına atıp salondan yükselen gülüşmelere eşlik etti.

Dallas News muhabirinin sosyal medyada paylaştığı Bush klipi, Twitter'da bu sabaha dek 10 milyondan fazla kez izlendi.

Kaynak: Sputnik