Estetik ve zarif görünen küçük bir buruna sahip olmayı, herkes ister. Artık rahatsız olduğunuz görüntülerden kurtulmanız, başarılı hekimler sayesinde mümkün olacaktır. Burun estetiği ameliyatlarında, kusursuz bir görüntüye kavuşacağınız size vaat edilemez. Sahip olduğunuz burun dokusunun özellikleri ve ameliyata girecek olan doktorun sizin beklentilerinizi ne derece anlayıp anlamadığına göre; başarı değişecektir. Sizdeki var olan dokuyu kullanıp, burnunuzun doğal bir görünüme kavuşması amaçlanır.

Kulak ameliyatı ve burun estetiği konusunda da hizmet veren doktorların yaşı, tecrübesi ve ameliyat öncesi sizin isteklerinizi dinlemesi, oldukça önemlidir. Hastanın yaşı ve sağlık durumu da, dikkate alınmalı; hastaya gerekli kontroller yapılmalıdır. Burnundaki şekil bozukluğundan, yaranın iyileşme süresine kadar iyi bir inceleme yapılıp, en doğru karar verilmelidir.

Yüzünüze uyumlu bir burun estetiği ile harika bir görünüm elde edebilirsiniz. Kanama, enfeksiyon gibi bazı aksilikler, diğer ameliyatlarda olduğu gibi burada da karşınıza çıkabilir. Komplikasyonların çok fazla görülmediği ameliyatlarda, en zorlanılan durum eğri olan burunlardır. Ameliyattan aylar sonra kendine gelebilen burunlarda, bir takım küçük değişiklikler görülebilir.

Kulak ve burun gibi öğeler, yüzden görüldüğü için en dikkat çekici organlarınızdır. Kulak ameliyatı ve burun estetiği ameliyatları da, üzerinde hassasiyetle durulması gereken cerrahi müdahalelerdir. Burun ameliyatlarında dış görünümü değiştiren rinoplastinin yanı sıra, burun tıkanıklıkları için septorinoplastiden de bahsetmek gerekir. Bu ameliyatlarla burnun boyutları değiştirilebildiği gibi, burun delikleri küçültülebilir. Burundaki çıkıntılar düzeltilebilir ve en önemlisi nefes almanızı sağlayacak burun tıkanıklıklarına son verilebilir.

Rinoplasti denilen ameliyatlar, burun çatınızı daraltabilecektir. Eğer böyle bir rahatsızlığınız var ise; dış görünümü düzeltmek uğruna, sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Estetik de önemli olsa da, önce dikkat edilmesi gereken sizin sağlığınızdır.

Burun ameliyatında doktor, burun delikleri arasındaki deride kesikler yapar. Bu kesiler, burunun içinde kalırken, kemiklere şekil verir. Burun iskeletini sararak, burnunuza yeni ve taze bir görüntü verir. Ameliyatta kullanılan kıkırdaklar, burundan ya da gerekli görülürse kulak arkasından alınır. Ameliyat sonrası burun çevrenizde şişme ve morarmayı engellemek için, buz uygulaması yapmanız ve hastanede 1 gün kalmanız yeterli olacaktır. (Advertorial)