Bursa’nın İnegöl ilçesinde geçen hafta hizmete açılan mobilya alışveriş merkezi (AVM) Mobiliyum’da bulunan kilise ve sinagog, saldırılar ve “çevre baskısı” gerekçesiyle kapatıldı.

Mobiliyum AVM Kurucu Başkanı Haluk Özbek, basın yoluyla ve fiili olarak saldırılara maruz kaldıklarını ifade ederek, AVM bünyesindeki kilise ve sinagogun kullanıma açılmayacağını duyurdu. 

Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Özbek şunları kaydetti: “İnegöl’ümüze, uluslararası kimliğe sahip, bu denli büyük bir projeyi kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşarken, Mobiliyum projemizde mescit olmasının yanı sıra yabancı ibadethanelerin de yer alması sebebiyle bazı gruplar tarafından, hak etmediğimiz, çirkin ve anlamsız saldırılara maruz kaldık.”

Haluk Özbek, AVM’deki kilise ve sinagogla ilgili olarak, “Demokratik çevrelerinden de bu konuda yeterli destek göremediğimiz için Mobiliyum AVM Yönetimi olarak, yabancı ibadethanelerle ilgili kararımızı, şuan için uygulamada durdurma kararı aldık” dedi.

Türkiye’nin en büyük mobilya mağazası olarak tanıtılan ve açılışı 10 Mayıs’ta yapılan AVM, içine inşa edilen sinagog ve kilise nedeniyle gerek yerel medya, gerek ulusal ölçekteki bazı basın organları tarafından hedef gösterilmişti. (haberler.com)