Bursa’da SOL Parti’nin son dönemde ortaya çıkan kirli ilişkilerin araştırılmasını talep eden broşürlerine savcılık kararıyla el konuldu.

SOL Parti Bursa İl Örgütü, dün akşam saatlerinde Fomara meydanında tüm iddiaların araştırılması, suçluların yargılanması talebiyle imza standları kurmuştu.

Savcılık, dağıtılan broşürlere ‘el konma’ kararı aldı.

SOL Parti Bursa il örgütüne tebliğ edilen kararda, herhangi bir gerekçe belirtilmeksizin broşürlere ‘el konulması‘na karar verildiği; broşürlerin teslim edilmesi istendi.

BirGün’ün haberine göre, el konulma kararı alınan broşürde şu ifadeler yer alıyor:

”Bu ülkenin temiz, dürüst, demokrasiden ve özgürlükten yana olan tüm yurttaşlarına sesleniyoruz:

Yıllardır ‘vatan-millet-ezan’ diye diye halka ve ülkemize karşı her tür kötülüğü yapan; bugün AKP ve MHP iktidar şemsiyesi altında semirmiş bu çetelerle hesaplaşmak ancak bu siyasal İslamcı faşist iktidarla, bu harami düzeniyle hesaplaşmakla mümkün olacaktır.

Korkmadan, çekinmeden, geri adım atmadan bu karanlığın üzerine gitmek, ülkemizi aydınlığa çıkartmak hepimizin sorumluluğudur.

Olan biteni dizi izler gibi, sessiz kalarak seyretmenin anlamı yok.

Eğer bugün susarsak, toplumun dokuları iyice çürüyecek, umutsuzluk kol gezecek, ortalığa yayılan pislikleri sineye çekerek içimize kapanmak kaçınılmaz hale gelecek.

Gün mücadele günüdür. Gün tek adam rejimi altında biriken tüm pislikleri temizleme günüdür.

Bu pislikten ancak sol bir anlayışla, halktan-emekten yana, bağımsızlıkçı, kamucu, laik ve demokratik bir seçenekle kurtarabiliriz.

Ülkemizin tüm aydınlarını, ilericilerini, yurtseverlerini, gençlerini, kadınlarını, işçilerini ve tüm emekçilerini bu köhnemiş karanlığa karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz.

Memleketimizi ve geleceğimizi bu çirkinliğin, kötülüğün pençesinden kurtaralım!”