Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Tophane Surları'nda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu afişleri asan 5 kişi sabah saatlerinde ‘izinsiz pankarta asma’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yapan CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, 5 kişinin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacaklarını söyledi. Özkan, "Yapılan işlem, Seçim Kurulu'nun yetkisinde olmasına rağmen gözaltıların usulsüz olduğuna inanıyoruz. Bununla ilgili şikayetimizi de yapacağız. Arkadaşlarımız serbest bırakıldıktan sonra biz de gereken şikayette bulunacağız" dedi.

‘KAMU KURUMLARINDA İKTİDAR PARTİSİ AFİŞLERİ DURUYOR’

Bursa 1. Bölge 2. Sıra milletvekili adayı avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise "Süreci takip ediyoruz. Seçim sürecinin usulüne uygun, huzur içinde sürdürülmesi için parti olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bütün seçmenlerimize vatandaşlık görevlerini yapmaları için bur kez daha çağrıda bulunuyoruz. Herkesin oyuna sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, gergin bir seçim süreci olduğunu ifade ederek "Yaklaşık bir buçuk aydır sahada olan örgütlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Arkadaşlarımız gözaltına alındı. İşlemleri sürüyor ancak bugün baktığımızda pek çok noktada pek çok kamu kurumunda da iktidar partisinin afişlerini görebiliyoruz. Adalet isteğimizi tekrar dile getiriyoruz. Madem bir ortak zeminde çalışma yapılacaksa herkese eşit şekilde davranılması gerekiyor. İznik Belediyesi bir kamu kuruluşudur. Kamu kuruluşunda bir cumhurbaşkanı adayının (Recep Tayyip Erdoğan) posteri günlerdir durmaktadır. Buradan yetkililerin de dikkatine bunu sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gazete Duvar