Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemleri yurdun dört bir yanında sürüyor. Bugün de pek çok ilde açıklamalar yapıldı.

Ancak Bursa, Çanakkale ve Samsun'da polis açıklama yapmak isteyenlere müdahale etti, çok sayıda gözaltı var.

BURSA'DA 17 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki gösterilere destek vermek için toplanan 17 kişi, polisler tarafından gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu’yu protesto eden öğrencilere destek vermek amacıyla Bursa’da bulunan Görükle Spor Parkında bir araya gelerek açıklama yapmak isteyen öğrencilere polis müdahale etti. 1

7 öğrenci polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Öğrencilerin Görüklü Polis Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi.

Üniversite Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada, "Bursa'da Üniversite Kadın Meclisleri'nin düzenlediği Boğaziçi eyleminde gözaltına alınan 8'i üyemiz olan, 17 arkadaşımız hemen serbest bırakılsın" dedi.

"GENÇLERDEN KORKMAYIN"

Gözaltına alınan öğrencilerin aileleri, arkadaşları ve CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık destek vermek için Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Emniyet önünde yapılan açıklamada konuşan CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, "Gençlerden korkmayın, gençleri dinlemek gerek. Gençlerin aşağıya değil ileriye yukarı bakması gerek. Diliyoruz ki bu gerginlik biran önce son bulsun. Öğrencilerin yeri emniyet değil okullarıdır. İstedikleri şey rektörlerini kendilerinin seçmesi ama geldiğimiz noktanın bu şekilde” dedi.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Öğrencilerimiz bugün haksız yere gözaltına alınmıştır. Ama artık her yer Boğaziçi her yer direniştir. Tüm öğrencilerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz. Polis şiddetinin son bulmasını ve kayyum rektörün istifa etmesi çağrısını bir kez daha buradan yineliyoruz” diye konuştu. Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem de “Bu hukuksuzluğa hepimiz karşı çıkıyoruz. İnsanları terörize ederek bu işin içinden bu iktidar sıyrılamaz. Aşşağıya bakmayacağız her zaman yukarı bakacağız. Öğrencilerimizin yanındayız” diye konuştu.

Kaynak: Evrensel