İktidara yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'de yaşanan istifa krizi hakkında önemli iddialarda bulundu.

Selvi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifa etmeyeceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğini öne sürdü.

CNN TÜRK yayınında konuşan Selvi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının kesin olduğunu fakat Gökçek'in son bir kez Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ise istifa etmeyeceğini Erdoğan'a ilettiğini söyleyen Selvi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur sürecin ise kendi iradesi doğrultusunda geliştiğini ifade etti.

Bu sürecin uzamasının ise AK Parti'ye zarar verdiğini kaydeden Selvi, istifa süreçlerinin bu ay sonunda gerçekleşmezse AK Parti'nin yeniden bir durum değerlendirmesi yapacağını söyledi.

Öte yandan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Recep Altepe'nin, bugün saat 16.00'da yapılacak açılış töreninde yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

Altepe, bugün saat 16.00'da merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış törenine katılacak. Altepe'nin, buradaki törene özel dostlarını da davet ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı RecepTayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifasını beklediğini geçen hafta açıkça dile getirmişti.

Başbakan Binali Yıldırım ve AKP yönetimince de aynı beklenti defalarca ifade edilmişti; ancak üç başkan da henüz istifasını vermiş değil.

İstifası istenilen isimlerden biri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den geçtiğimiz günlerde “İşimize devam ediyoruz” açıklaması gelmişti.

Bursa’da gazetecilerin istifa edip etmeyeceği sorusunu bir kez daha yönelttiği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Yok öyle bir şey” diye yanıt vermişti.