CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, yüzde 51.4 'evet' oyunun açıklanmasıyla sona eren halk oylamasıyla ardından 'hayır' dediği tespit edilen muhtarların görevden alındığı iddiasında bulundu. Tezcan, Bitlis, Antalya, Şırnak’ta bazı köylerde “hayır” çıktığı gerekçesiyle muhtarların görevden alındığını söyledi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Tezcan, MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasına tepki göstererek, "zorbalığa karşı bedenlerinden başka silahları olmayanların silahlı örgüt üyesi diye tutuklandıklarını" söyledi.

Tezcan, "Hükümetin yapması gereken, bu insanların taleplerini insani bir çerçeveden ele alıp grevi bitirmeye dönük adımlar atmak olması gerektiği halde hükümet, bedenleriyle çok zor bir mücadele yolunu seçenleri, silahlı örgüt üyesi diye başka zorba muameleye bırakıyor’’ dedi.

Açlık grevlerinin Gezi eylemleriyle irtibatlandırılmasını da eleştiren Tezcan, "Gezi’nin üzerine kimsenin çamur atmaya gücü yetmeyecektir. Gezi son yıllarda ülkemizin demokrasi tarihinde en önemli demokrasi buluşmasıdır. Kimse başka sonuca ulaşmanın peşine düşmesin. Gezi ruhundan hayaletten korkar gibi korkuyorlar ama korkunun ecele faydası yok” diye konuştu.

Tezcan, Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı olmasıyla cumhurbaşkanlığı makamının ‘boşaldığını’ savunarak, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun kaldırılmasını istedi.

Tezcan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “hayır” ziyaretleri kapsamında Vatan Partisi ile de görüşeceğini ifade etti.

Bülent Tezcan, bütün kamu kaynaklarının referandumdan ‘evet’ çıkması için kullanılmasına karşın toplumun yarısının ‘hayır’ dediğini belirtirken, Bitlis, Antalya, Şırnak’ta bazı köylerde ‘hayır’ çıktığı gerekçesiyle muhtarların görevden alındığını söyledi.