AKP'nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü yumruklayarak yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ı kınadığını belirterek, "Gerekli yaptırımlar ivedilikle uygulanmalı, olası benzer elim olayların önüne set çekilmelidir" açıklamasını yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Arınç, "Yüce Meclis'in çatısı altında çirkin bir saldırı ile Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün hayati tehlike geçirmesine yol açan gözü dönmüş şahsı şiddetle kınıyorum. Sayın Hüseyin Örs'e ailesine ve camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

'ÜZÜNTÜ VE UTANÇ DUYUYORUZ'

Arınç, şöyle devam etti: "İki dönem TBMM Başkanlığı yapan birisi olarak, geçmişten bu yana, her zaman üzüntü ve utanç duyduğumuz bu tür olayların ve kavgaların milletvekillerimizin ve daha çok meclisimizin saygınlığına büyük zarar verdiğine inanıyorum."

"Meclis Başkanımız, tüm siyasi partileri ve milletvekillerini bu konuda uyarmalı" diyen Arınç, "Gerekli yaptırımlar ivedilikle uygulanmalı, olası benzer elim olayların önüne set çekilmelidir" ifadelerini kullandı.