AKP’nin kurucularından eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç, kısa süre önce televizyonda ‘içini dökmesi’nin ardından kendisine yöneltilen eleştirilere toptan yanıt verdi.

Kendisini hedef gösteren hükümete yakın gazetelere, ‘troliçe’ diye nitelediği Sabah yazarı Hilal Kaplan’a ve AKP’nin Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın’a üstü kapalı ifadelerle yüklenen Arınç, “Unutulmamalıdır ki yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde güneş görmemiş daha birçok hakikat gölgeleniyor” dedi.

HİLAL KAPLAN’A: ‘TARAF’IN ‘LAWRANCESİ’

Twitter’daki adresinden yazılı bir açıklama yayınlayan Arınç, ‘troliçe’ sözünü üzerine alarak, “Siyasi cenazeleri dikkate almıyoruz” diyen Kaplan’a, “Program sırasında troliçe sözüyle kimi kastettiğimi herkes çok iyi biliyordu. Nitekim yarası olan gocundu ve daha program bitmeden şahsıma hakaret etti. Bu kadın yazara birisinin cevabı gibi ‘Taraf’ın ‘Lawrancesi’ demek istemem. Onu bu hakareti ve yargı süreciyle başbaşa bırakıyorum” diye yanıt verdi.
Arınç, Kaplan’ı ‘kişilik hakkı, edep, saygı, sorumluluk bilmeyen ve hoşgörü tanımayan kişi‘ olarak tanımladı.

‘CÜMLE ALEM SİZE GÜLER’

Arınç eleştirileri nedeniyle kendisini hedef alan hükümete yakın medyaya da şöyle sitem etti: “Programdan sonra belki de aldıkları talimatla eski çınarı yıkmak hevesiyle manşetlerden, tv programlarından, gazete köşelerinden, sosyal medya ve diğer mecralardan şahsıma yönelik başlatılan linç kampanyası heves sahiplerinin kursaklarında kalabilir. Zira tez canlı bazı arkadaşlarımızın iddialarıyla gerçekler arasında pamuk ipliği kadar bile bir bağ yokken bu kampanya yine size döner ve cümle alem size güler.”

‘ABDURRAHİM BOYNUKALIN’A: BAKTIKÇA CEHALETİNDEN UTANSIN’


İsim vermeden dedesiyle birlikte siyaset yaptığını ve 1987 doğumlu olduğunu hatırlattığı AKP’li Boynukalın’ın kendisini ‘sahip olduğu bütün makamları borçlu olduğu yol arkadaşına sırtını dönmek’le itham ettiğini belirten Arınç, Boynukalın’a özel siyaset hikayesini de yazdı.
Arınç, ‘cehalet’ içinde olduğunu söylediği Boynukalın’a, “Müfterinin üzerime sıçratmak istediği cehalet çamurundan bir hakikat heykeli yapıp yine ona hediye etmektir niyetim. Ta ki her baktıkça cehaletinden tekrar tekrar utansın” diye yanıt verdi.
Arınç, daha açıklamadığı çok şey olduğunun sinyalini bir kez daha vererek, “Unutulmamalıdır ki yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde güneş görmemiş daha birçok hakikat gölgeleniyor. Yıkmayı, yıkıcı olmayı değil, yapmayı yapıcı olmayı hevesleri değil akıl ve izanları salık veririm” ‘tavsiyesi’nde bulundu.