Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Parlamento Grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında grup toplantısını gerçekleştirdi. 

Toplantıya, HDP Kadın Meclisi ve bileşen partilerinin temsilcileri, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, SES Eş Genel Başkanı Gönül Adıbelli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Barış Anneleri, kadın, insan ve hukuk örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Pevin Buldan'ın açıklamaları şöyle:

"Hükümetin küçük ortağı biraz önce yaptığı konuşmada, ırkçı saldırılara, 90'ların karanlık çetelerine bir kez daha sahip çıktı. Amed yok dedi, Amedspor yok dedi. Ben de buradan bir kez daha diyorum ki; Amed vardır, var olmaya devam edecektir. Amedspor vardır, var olmaya devam edecektir. Amedspor gol atmaya devam edecektir. Olmayacak olan, bu seçimde gidecek olan sizlersiniz. Irkçı konuşmalarınızla, saldırgan tavırlanırızla gitmeye mahkumsunuz ve bizler sizi göndereceğiz."

"Bizler bu 8 Mart'ta depremi felakete dönüştüren tek adam rejimine karşı, erkek egemen sisteme ve kadına yönelik sisteme karşı 'Yalnız değil birlikteyiz, jin jiyan azadi' diyerek en güçlü şekilde alanlarda olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum."