HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan'dan oluşan HDP Heyeti bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve parti yöneticileri ile görüşmek üzere Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi.

HDP heyetini Karamollaoğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Sabri Tekir, Bülent Kaya, Cafer Güneş ve Mesut Doğan karşıladı.

Heyet bir saatlik görüşmenin ardından HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar ile Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollağlu, ortak basın toplantısı düzenledi.

EKONOMİK KRİZ

Açıklamada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, MYK toplantısında aldıkları karar doğrultusunda bugün Saadet Partisi’ni ziyarete geldiklerini vurguladı. Buldan, “MYK toplantısında aldığımız kararla birlikte dört siyasi partiyi ziyaret edeceğiz. Önümüzdeki hafta CHP, Gelecek partisi ve Deva Partisini ziyaret etme kararını aldık. Bugün Türkiye halklarının büyük bir ekonomik kriz yaşadığı bir dönem geçiyoruz. Türkiye halkları mevcut durumdan çıkmak istiyor ve bunu muhalefet partilerinden bekliyor. Bu sorumluluk çerçevesinde Türkiye halklarının geleceği açısından bir çıkış yolunun bulunması içi  görüşmeler gerçekleştiriyoruz” diye belirtti.