Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve beraberindeki heyet, Silopi merkezde yaptıkları seçim turunun ardından Dicle Mahallesi'nde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, halkı Kürtçe selamlayarak konuşmasına başladı. “Sizler bizim başımızın tacısınız” diyen Buldan, “Büyük bir moral verdiniz sizler sağ olun, var olun. Silopi kararını vermiş, Şırnak kararını vermiş, İdil kararını vermiş, Şırnak 31 Mart tarihinde bütün ilçeler ve belediyelerle bir kez daha tarih yazmaya hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

TAYBET ANAYI UNUTMADIK’

Silopi’de sokağa çıkma yasakları dönemini hatırlatan Buldan, “2015 tarihinden sonra bu şehirde evlerin yıkıldığı, canların kaybedildiği, büyük acıların olduğu günleri geçirdik; ama hiçbir zaman diz çökmedik, boyun eğmedik. Silopi diz çökmedi. Acılarımızı yüreğimize gömsek de onları unutmadık, Taybet anayı unutmadık. Taybet Ana’nın bir hafta boyunca cenazesinin yerde kaldığını unutmadık, Pakize’yi, Sêvê’yi, Fatma’yı unutmadık. Onların yoldaşları size söz veriyoruz, onların hesabını soracağız. Bizler Seve'nin yoldaşlarıyız, bizler Taybet Ana’nın torunlarıyız. Bu acıları görmüş olabiliriz. Ama hiçbir zaman ilkelerimizden ve mücadelemizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Sizlere büyük acılar yaşattılar. En son 6-7 yaşındaki çocuklar uykudayken yaşamlarını yitirdi. Son 3 yıl içerisinde onlarca insan yaşamlarını yitirdi" dedi.

‘ONLARA GÖSTERECEĞİZ’

Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu çocuklarımız, gençlerimiz böyle bir yaşamı hak etmediler. Bizler HDP olarak barış dedikçe onlar katlettiler. En son sizlerin iradesiyle seçmiş olduğunuz belediyelere kayyum atadılar. Bu kayyumlar sizlerin değeri olan kimliğinizin, dilinizin yaşatıldığı bu kentte kurumlarınızı kapattılar, işçinizi işten çıkardılar. Belediyeleri karakol olarak kullandılar. İşte boşuna demiyoruz, bunlar emek hırsızı diye. Bütün yolsuzlukları Sayıştay raporlarıyla belgelenmiş durumda. Şırnak’a kayyum atandığı andan itibaren 8 trilyon olmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan, o paraları Kandil’e gönderdi diyor. Oysa raporlara baksın belediyelerde trilyonların kasada olduğunu görecekler. Ancak bugün kendi iktidarları için saldırıyorlar. Bugün HDP olmasa AKP, Recep Tayyip Erdoğan mitinglerde konuşacak bir şey bulamayacaklar. Bugün HDP’ye hakaret ederek iktidarlarını ayakta tutmaya çalışıyorlar. Ama bugün o yalanlarını 31 Mart tarihinde seçim sandıklarında onların yüzlerine çarpacağız, onlara göstereceğiz.”

‘OY İSTEME HAKLARI YOK’

 “Türkiye’nin geleceğine dair bir söz söyleyemiyorlar. İnsanların açlıktan bıktığı bir dönemde aş istiyoruz dediği bir dönemde ellerinde mikrofonu alıp ekmekle merminin kıyaslamasını yapıyorlar. Oysa bu ülkede yaşayan herkes refah bir Türkiye istiyor. Canlarını kaybetmek istemiyor, akşam evine ekmek götürmek istiyor. Ama onların derdi kendi iktidarları. Belediyelerimizin arsaların kendi yandaşlarına sattılar. Şırnak buna örnektir. Bütün bunları bir aylık süreç içerisinde adaylarımız her zeminde onların yüzüne vuracak. İşte bu yüzden gelip sizden oy isteme hakları yok. Sizden oy isteyenlere tüm bunları anlatın”

Konuşmasında açlık grevlerine de değinen Buldan,“Leyla Güven’e selam gönderiyoruz. 115 gündür açlık grevinde. Arkadaşlarımız bedenlerini açlığa yatırdı. Tek talepleri var. Sayın Öcalan ile görüşülmesi. Bu kadar meşru bir talebi görmezden geliyorlar. Biz açlık grevinde olan arkadaşlarımızın yaşamlarını yitirmemesi için bu talebin bir an önce Sayın Öcalan ile aile ve avukat görüşmelerinin gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.

‘YASAYI UYGULAYIN’

Buldan, Adalet Bakanlığı’na, “Kendi çıkarmış olduğunuz yasayı uygulayın. Bu devran dönecek ve siz de bir gün halka hesap vereceksiniz” diye seslendi. Buldan, son olarak “Silopi halkı 31 Mart’ta yüksek bir oyla Silopi Belediyesi'ni kendimiz yönetmek için gece gündüz çalışmalı. Onlar dışarıdan taşımayla oy getiriyorlar. İnsanları hayali seçmen yazıyorlar. Ama halkımız buna izin vermeyecek, iradesine sahip çıkacak ve büyük zaferi 31 Mart’ta mutlaka gerçekleştirecek” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı