HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kars İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma etkinliğinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

23 Haziran'da İstanbul'da AKP'ye bir kez daha ders vermeyi iple çektiklerini ifade eden Buldan, "Kazanacağımız günler yakındır" dedi.

Kars’ta İstanbul’da yaşayan Karslılara çağrıda bulunan Buldan, "İstanbul’da çok Karslı var, çok Serhatlı var. Arkadaşlarınıza, yakınlarınıza, akrabalarınıza, yoldaşlarınıza 23 Haziran’da sandığa gitmelerini, oy kullanmalarını ve AKP’ye ders vermelerini söylemenizi rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma sonrası konuşan Buldan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

-7 Haziran’da, 1 Kasım’da, 24 Haziran’da başardık. 31 Mart’ta her türlü engellemeye rağmen başardık ve başarmaya devam edeceğiz. Milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı rehin olarak tutan, belediyelerimize kayyım atayan anlayışa karşı yeni bir demokrasi yolu açmak için önümüzde bir fırsat daha var. 31 Mart tarihinde büyük bir başarının altına hep birlikte imza attık.

O zaman “kayyımları geri göndereceğiz. Bizim olmayan yerleri kazanacağız, Batı’da da AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz' dedik. Bunu başardık, kayyımları geri gönderdik. Bizler Kars’ı aldık, Kars’ı kazandık. Ankara’da İstanbul’da, Adana’da, Mersin’de, Antalya'da AKP ve MHP’ye kaybettirdik. Onlar bizim kazanmamamız için her türlü engeli önümüze koydu ama Türkiye halkları ve Kürt halkı kazanmayı bildi. Bu zor mücadeleyi Kars halkı başardı. Kars Belediyesi’ni uzun yıllar başka partiler yönetti. Bu dönem içinde Kars halkının yararına hiçbir şey yapmadılar. Sadece kendi ceplerini doldurdular ve geleceklerini düşündüler, kendi yarınlarını düşündüler.

Ama biz 31 Mart’tan itibaren sevgili Ayhan Bilgen ve sevgili Şevin Alaca ile belediyeyi onlardan aldık. Bu dönemde de bizleri çalıştırmamak için ellerinden geleni yapacaklar. Ama biz halkımızın cesaretine ve ferasetine güveniyoruz. Biliyoruz ki halkımız kendi gücüyle ve kendi imkanlarıyla Kars’ı daha güzel bir Kars yapmak için çalışacaktır. Bundan hiçbir kuşkumuz yoktur.

‘AKP GİTTİKTEN SONRA BU ÜLKEYE DEMOKRASİ GELECEK, BARIŞ GELECEK’

-31 Mart’tan sonra sevgili Şevin ve Ayhan başkanlarımızın sokaklarda, caddelerde temizlik yaptığına tanıklık ettik. Sizler de Kars halkı olarak onların yanındaydınız, ancak daha yolumuz ve mücadele edecek zamanımız var. AKP gidene kadar, AKP iktidardan düşene kadar bu mücadele devam edecek. Çünkü biz biliyoruz ki AKP gittikten sonra bu ülkeye demokrasi gelecek, barış gelecek. AKP gittikten sonra demokratik siyasetin yolları açılacak. AKP gittikten sonra bu ülkede çocuklar, gençler ve kadınlar geleceklerine umut ve güvenle bakacaklar.

‘BARIŞIN, DEMOKRASİNİN VE ÖZGÜRLÜKLERİN GELECEĞİ GÜNLER YAKINDIR’

-Şimdi 23 Haziran’ı bekliyoruz. 23 Haziran’da İstanbul’da bir kez daha AKP’ye ve AKP’nin adayına sandıkta ders vermeyi iple çekiyoruz. İstanbul’da çok Karslı var, çok Serhatlı var. Arkadaşlarınıza, yakınlarınıza, akrabalarınıza, yoldaşlarınıza 23 Haziran’da sandığa gitmelerini, oy kullanmalarını ve AKP’ye ders vermelerini söylemenizi rica ediyoruz. Kazanacağımız günler yakındır. Barışın, demokrasinin ve özgürlüklerin geleceği günler yakındır. Bizler geleceğimize, kazanacağımıza söz veriyoruz. 

Buldan HDP Kars İl Başkanlığı’nda gerçekleşen bayramlaşmanın ardından Kars Belediyesi’ne geçti.