Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, dün gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı gündemleri ve güncel gelişmelere dair partisinin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayında değerlendirmelerde bulundu.

Mahmur Mülteci Kampı’na yapılan saldırıyı kınayan ve yaşamını yitirenlerin ailesine baş sağlığı dileyen Buldan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne duyarlılık ve Mülteci Kampı’na yönelik ambargoyu kaldırma çağrısında bulundu.

‘İKTİDARA KİMSE GÜVENMESİN’

Salgının küresel olduğunu ve dünyayı etkisi altına aldığını ifade eden Buldan, “Bugün Türkiye’de salgınla oldukça çetin bir mücadele veriliyor. Şunu ifade etmek isterim ki, bu iktidar ve aldığı önlemlere hiç kimse güvenmesin. Kendi koltuklarını koruyan, salgın krizini fırsata çevirmeye çalışan bir iktidar var karşımızda” dedi.

İnfaz düzenlemesi kanununa dair Meclis Başkanı’nın “infaz düzenleme kararı Meclis’in iradesidir” sözlerine yanıt veren Buldan, şunları söyledi:

“İnfaz düzenleme kanunu sadece ve sadece AKP-MHP’nin kararıdır. Virüs cezaevleri için toplu katliam demektir. Çıkardıkları yasayla tacizciler, tecavüzcüler, katiller ve çeteler serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar birkaç gün geçmeden cinayet işlediler. Kars belediyemize saldırdılar. AKP iktidarının adalet anlayışı işte budur. Düşüncelerinden dolayı insanların cezaevinde kalması sürdüğü sürece toplumsal barışın sağlanması mümkün değildir. Bu yasa toplumsal uzlaşının, barışın ve kardeşliğe hizmet edebilirdi. Ancak tercih çetelerden yana yapıldı ve bu gerçeği tüm toplum ve kamuoyu görmelidir.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı