Ali İsmail Korkmaz, 6. ölüm yıl dönümünde anılıyor.

19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran’da Eskişehir’deki Gezi'ye destek eylemi çıkışında sivil polisler ve esnaf tarafından dövüldü. Başına aldığı darbeler sebebiyle hastaneye giden ancak gereken tedaviyi alamayan Ali İsmail, bir gün sonra beyin kanaması geçirdi. Geçirdiği ameliyat sonrasında 37 gün boyunca komada kaldı ve 10 Temmuz 2013’te hayatını kaybetti.

İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz, kardeşinin 6. ölüm yıl dönümünde sosyal medya hesabından, "Bugün Ali İsmail’in 19 yaşına takılı kaldığı gün, bedeninin aramızdan ayrıldığı ama adının sonsuza ulaştığı gün" diye yazdı.

Kamuoyu ve ailesinin baskıları ile soruşturma derinleştirilip silinmiş güvenlik kameraları görüntüleri ortaya çıkarılmıştı. Ali İsmail’e saldırdıkları belirlenen fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 6 yıl 8 ay; polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl, Hüseyin Engin 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Ali İsmail, öldürülmesinin 6’ncı yılında ailesi ve sevenleri tarafından anılacak. Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) düzenlediği anma etkinliği bugün saat 18.00’de Antakya Ekinci Mezarlığı’nda bulunan kabir ziyaretiyle başlayacak. Ziyaretin ardından saat 20:00’da Sümerler Amfi Tiyatro’da düzenlenecek anma gecesinde ALİKEV Müzik Topluluğu ile Moğollar Sahne Alacak.

Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz, “Ali İsmail’i kaybedeli 6 yıl oldu. Tabii bu boşluk benim açımdan her geçen gün büyüyor. Ali İsmail’in adını ve anısını yaşama dair izlerle katkıda bulunarak, türkülerle, şiirlerle, resimlerle, sportif faaliyetler ile eğitime katkıda bulanarak yaşatmaya çalışıyoruz. Ali İsmail bir ateş oldu bizim içimizde. Bizi yakan ama binlerce gence ışık tutan bir ateş. Bu umudu ve ışığı büyütmek için bir araya geliyoruz” dedi