Cumhuriyet yönetici ve yazarlarının yargılandığı davanın 3. duruşmasında Kadri Gürsel hakkında tahliye kararı verilirken diğer tutuklu arkadaşlarımızın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Duruşma sonrasında Çağlayan Adliyesi önünde avukatlar adına açıklamayı Kemal Aytaç, Dışarıdaki Gazeteciler adına Ertuğrul Mavioğlu yaptı.

Ayrıca duruşmayı takip eden CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş ve Mahmut Tanal açıklamalarda bulundu.

Avukat Kemal Aytaç "Duruşma sonuçlandı. Her duruşmaya umudumuzu taşıyoruz ama her duruşmada bir sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar yarın şu soruyu soracaklar. Bu 7'si dışarıdaysa niye bu 4'ü içeride? Diğerlerinden farkı ne? İddia edilen ya da delil adı altında yapılan sahtekarlıklar dahil. Bugün bir diş daha söküldü. Kadri Gürsel için bugün tahliye kararı verildi. Peki Murat için, Akın için, Ahmet Şık için ne var? Şu iyi anlaşılmalıdır; Çağlayan'da görülen bir hukuk davası değildir. Bir siyasi intikam operasyonudur. Hukuk adına hiçbir arkadaşımızı yargılayacak bir delil yoktur. Hukuk adına bir rezalet yaşanıyor, bir cinayet işleniyor. Bu iktidarın yargı eliyle yaptığı gazeteci, avukat, muhalif olan herkesi susturma operasyonudur" dedi.