Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gönderdiği bir yazıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yapılacak açıklamaları sadece kurul başkanı olarak Adalet Bakanının yapacağı uyarısını yaptı.

Bakan Bozdağ'ın HSYK'ya gönderdiği yazıyla 'Yetki devri yenilenmesi' yapıldığı öğrenildi.

HSYK'ya ulaşan yazıda, Kurul adına yapılacak basın açıklamalarının ise 'Kurulu yönetme ve temsil etme Başkan'a ait bir yetki olduğundan Başkan tarafından yapılması hususlarında bilgi ve gereğini rica ederim' ifadeleri bulunmakta.

Bakan Bozdağ'ın gönderdiği yazının ardından HSYK adına yapılacak basın açıklamalarının Kurul'u yöneten ve temsil eden Başkan'a ait yetki olduğundan bundan sonra HSYK adına yapılacak açıklamaları da sadece Kurul Başkanı olarak Adalet Bakanı yapacak.

Sabah’ın haberine göre, yasa gereği HSYK'nın da başkanı olan Bakan Bozdağ, HSYK Kanunu'nun 7'inci maddesine dayanarak bu işlemi gerçekleştirdiği öğrenildi.

HSYK'nın yapısını düzenleyen 6087 sayılı Kanunu'nun 7'inci Maddesi'nde Genel Kurulun Oluşumu ve Görevleri ayrıntılı şekilde düzenleniyor.

Söz konusu maddede HSYK'nın sadece görev alanını ilgilendiren kanun, tüzük ve yönetmelik taslakları hakkında görüş bildirebileceği yer almakta.