Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, KHK’yle getirilen “tek tip kıyafet uygulamasının”, “milletin isteği” olduğunu iddia ederek, uygulamanın bir ay içinde yürürlüğe gireceğini söyledi.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile birlikte “tek tip kıyafet” uygulamasının getirilmesine ilişkin konuştu. Bozdağ, AKP Siverek 6. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmasında, “tek tip kıyafet uygulaması” kararını “milletimizin talebiydi” diyerek gerekçelendirdi. 
 
 Bozdağ, şunları söyledi:

“Çocuklar ve hamile kadınlar bunun kapsamı dışında bırakılıyor, kadın tutuklu ve diğer kadın tutuklu ve hükümlülerin ise kıyafetinin nasıl olacağına ilişkin düzenlemeyi Adalet Bakanlığı çıkaracağı yönetmelikle belirleyecektir. Tabii onlara da kadınların giysisine uygun bir kıyafet şekli belirlenecektir. Sokaklarda her yerde terör yapacaksınız, masum insanları öldüreceksiniz, darbe yapacaksınız ve siz kendinizi kahraman göreceksiniz. Böyle bir şey olmaz. Milletimizin bu konudaki duyarlılığı, bu konudaki hassasiyeti, dikkate alındı. Demokrasiye inanan bir iktidar olarak, milletimizin bu talebine kulak verdik ve bu talebi hayata geçirdik. Bir ay içerisinde yönetmelik yapılacak ve arkasından bu uygulama yürürlüğe girecektir. Şimdiden tabii bu uygulamayı çok eleştirenler var, bundan sonra da eleştireceklerdir. Biz onu görüyor ve biliyoruz. Bu eleştirileri göze alarak biz bu adımı attık."

Kaynak: Mezopotamya Ajansı