Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışladıkları için tepki çeken komutanları, "Kınanacak bir davranış değildir; takdir edilecek bir davranıştır" diyerek savundu.

Erdoğan, önceki haftaki konuşmasında muhalefeti hedef almış, o sırada orada bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in de aralarında olduğu komutanlar Erdoğan’ı alkışlamıştı.

Bu duruma tepki gösteren Kılıçdaroğlu, askerlere “Komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir” demiş, Erdoğan bu sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu’na tepki göstermişti.

Konuyla ilgili bir açıklama da Bekir Bozdağ’dan geldi. Bakan Bozdağ, Twitter’daki açıklamada, “Askeri bir törende ordumuz komutanlarının, başkomutanları olan cumhurbaşkanımızı alkışlamaları suçlanacak ve kınanacak bir davranış değildir; takdir edilecek bir davranıştır. Ordumuzun şerefli ve kahraman komutanları ile askerlerine dil uzatanlar, milletimizin ve ülkemizin düşmanlarını sevindirenlerdir” dedi.