Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, resmi Twitter hesabı üzerinden CHP'yi eleştiren açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’a yönelik "kontrollü darbe" açıklamalarını değerlendiren Bozdağ, “Darbe teşebbüsü sanıklarını ve bir no'lu sanık teröristbaşı Gülen'i mutlu eden "kontrollü darbe" iftirasına destek açıklamaları var. Şimdi soruyorum: Ey CHP! Darbeden yana mısın? Yoksa şehitlerimizden, gazilerimizden ve milletimizden yana mısın? Sahi, sizce CHP hangi tarafta?” diye sordu.

Bakan Bozdağ'ın açıklaması şu şekilde:

"Geçmişte CHP'li bir kısım milletvekilleri, bazı davaları ve duruşmaları takip etmişler, bir kısmının duruşmalarına ise bizzat katılmışlardı. Şu anda darbe teşebbüsü faillerinin yargılandığı davalar görülüyor. Darbe davalarının duruşmalarına katılan bir tek CHP'li vekil var mı? Yok. "Darbe teşebbüsünde bulunanlar, en ağır cezalandırılmalı/adalet yerini bulmalı."

 CHP'nin veya liderinin hiç bir açıklaması var mı? Ama darbe teşebbüsü sanıklarını ve bir no'lu sanık teröristbaşı Gülen'i mutlu eden "kontrollü darbe" iftirasına destek açıklamaları var. Nedenini bilen varsa söylesin. Belli ki 250 şehit ve şehit yakınları ile 2194 gazinin adalet beklentisinin CHP nezdinde bir kıymeti yok.

Şimdi soruyorum: Ey CHP! Darbeden yana mısın? Yoksa şehitlerimizden, gazilerimizden ve milletimizden yana mısın? Sahi, sizce CHP hangi tarafta? Darbe teşebbüsü davalarının duruşmalarına CHP'li vekiller katılacak mı? Darbecilerin gözünün içine bakıp millet için adalet diyecek mi?  Şehitler, gaziler, şehit yakınları, aziz milletimiz ve devletimiz için, istiklalimiz/istikbalimiz için darbeciler cezalandırılsın diyecek mi?''