Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başörtüsü çağrısına ilişkin açıklama yaptı.

"Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım"  çağrısını değerlendiren Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne yönelik kanun teklifini değerlendirem Erdoğan, "Bugün Türkiye’nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele, verdiğimiz mücadele ve yaptığımız düzenlemeler sayesinde, hamdolsun artık kalmamıştır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Ya Kemal, doğru ol be! Yanına bir iki tane başörtülü bayanı alıp rozet takmakla bu işi çözeceğini mi zannediyorsun? Adam gibi dürüst ol! İstismar siyaseti yaparak milletin karşısına çıkma" ifadelerini kullandı.

CHP liderine çağrı yapan Erdoğan, "Gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım. 5735 sayılı Anayasa değişikliği teklifini, kamuda çalışmayı da kapsayacak şekilde, aksi yönde düzenleme yapılamayacağı kaydıyla yeniden çıkartalım" diye konuştu.