Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Adalet Yürüyüşü', Adil Öksüz ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nü CHP’deki iç karışıklık nedeniyle başladığını savunan, “(CHP lideri Kemal) Kılıçdaroğlu 16 Nisan'dan sonra sıkıştı. Kongre sesleri yükseldi. Bu yürüyüşten sonra birinci hesabını tutturdu. Kongre tartışmaları bitti. Kılıçdaroğlu cephe siyasetinin alasını yapıyor. Şu yürüyüş toplumu ayrıştıran cepheleştiren bir yürüyüştür. Böylece arkasındakileri sorgusuz sualsiz CHP'nin ardında tutmaya çalışıyor. 2019'a bir yatırım yapıyor” dedi.

15 Temmuz’un kilit isimlerinden Adil Öksüz’ün infaz edilmiş olabileceğini öne süren Bozdağ, “Adil Öksüz olayının içindeki kast ya da kusur eksenli her husus detaylı bir şekilde değerlendiriyor. Bunlarla ilgili hukuk önünde gerekli hesap sorulacak. Tabi Adil Öksüz ile ilgili nerede olduğuna ilişkin kesin bilgi yok. Adil Öksüz Türkiye içinde bir yerde birileri tarafından saklanıyor olabilir ya da yurtdışına kaçırılmış olabilir. Ya da infaz edilmiş olabilir, konuşmasın diye. Bu ihtimallerin hangisi şuan için doğrudur şuanda ölçecek kesin bilgiye sahip değiliz” ifadelerini kullandı.

Bozdağ'ın Milliyet'ten Abdullah Karakuş'un sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

CHP'nin İstanbul yürüyüşünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu hesaplı bir yürüyüş. Kurmaca yürüyüş, planlanmış. (CHP Milletvekili) Enis Berberoğlu hakkında mahkemenin tutuklama kararı bu planın devreye sokulması için bir fırsat olarak görüldü. Baktığınızda araç giydirmeleri, şapkalar, tişörtler, bir sürü malzeme var. Karar öğleden sonra çıktı. Sabah 10'da yürüyüşe başladılar. Bu kadar kısa sürede bunlar hemen tasarlanıp adalet nasıl yazılacak Bu gerçekten samimi bir adalet arayışı ve yürüyüşü değil. Hesaplardan biri CHP'nin iç tartışmalarını sonlandırmaktır.

(CHP lideri Kemal) Kılıçdaroğlu 16 Nisan'dan sonra sıkıştı. Kongre sesleri yükseldi. Bu yürüyüşten sonra birinci hesabını tutturdu. Kongre tartışmaları bitti. Kılıçdaroğlu cephe siyasetinin alasını yapıyor. Şu yürüyüş toplumu ayrıştıran cepheleştiren bir yürüyüştür. Böylece arkasındakileri sorgusuz sualsiz CHP'nin ardında tutmaya çalışıyor. 2019'a bir yatırım yapıyor. Yüzde 49'a yakın hayır verenleri Kılıçdaroğlu'nun arkasında bundan sonrada yürümesini sağlamak için çaba gösteriyor.

'YÜRÜYÜŞ, FETÖ'CÜLERE MOTİVASYON OLUYOR'

Kılıçdaroğlu, Türkiye aleyhine olan kirli algılara destek vermiş oluyor. FETÖ terör örgütünden içerde olan ve yargılananlara da moral ve motivasyon oluyor bu yürüyüş. Onlara da bilerek veya bilmeyerek bir destek verdiği çok açık. Toplumun büyük bölümü bu yürüyüşe karşıdır. Toplumun karıştırılmasından rahatsızdır. Sayın Kılıçdaroğlu da yaptığı bu yürüyüşün Türkiye'ye zarar verdiğini görmesi ve bunu sonlandırması doğru olandır. Yargı ilk defa darbecilere biat etmedi, hukuk kılıcını kuşandı, darbecilere gözaltı tutuklama kararı verdi.

Bu yargı ayakta alkışlanmaz mı? 15 Temmuz darbesinin ardından 167 bin kişi hakkında işlem yapıldı. Cumhuriyet Başsavcılıklarında 3 milyon 656 dosya işlem görüyor. Kamuoyunun gündemine ise bir-iki karar getirilerek yargıya hakaret etmek doğru bir yaklaşım değildir.

'ÖKSÜZ İNFAZ EDİLMİŞ OLABİLİR'

(Firari TSK 'imamı') Adil Öksüz yakalanmasıyla ilgili yeni gelişme var mı?

Şimdi Adil Öksüz konusu, Türkiye'nin ana gündem konularından biri. Adil Öksüz olayının içindeki kast ya da kusur eksenli her husus detaylı bir şekilde değerlendiriyor. Bunlarla ilgili hukuk önünde gerekli hesap sorulacak. Tabi Adil Öksüz ile ilgili nerede olduğuna ilişkin kesin bilgi yok. Adil Öksüz Türkiye içinde bir yerde birileri tarafından saklanıyor olabilir ya da yurtdışına kaçırılmış olabilir. Ya da infaz edilmiş olabilir, konuşmasın diye. Bu ihtimallerin hangisi şuan için doğrudur şuanda ölçecek kesin bilgiye sahip değiliz. Devlet tüm imkanlarıyla bu kişiyi aramak için seferber olmuş durumda. Ülke içinde hareket etme ihtimali çok zayıf. Yurtdışına kaçmamış diyebilir miyiz, yüzde 100 diyemeyiz.