F Grubu'nun açılış maçında, büyük umutlarla Brezilya'ya giden Arjantin ile tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılan Bosna Hersek karşı karşıya gelecek. Karşılaşmada gözler Lionel Messi ve Edin Dzeko'nun üzerinde olacak.

Arjantin ile Bosna Hersek, Türkiye saati ile 01.00'de, Rio de Janeiro'daki ünlü Maracana Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Maçı El Salvadorlu Joel Aguilar yönetecek.

Arjantin, belki de futbol dünyasının en korkutucu forvet hattıyla Dünya Kupası macerasına başlıyor...

Orta saha ve savunması kağıt üzerinde çok parlak görünmese de Tangocuların kadrosunda Lionel Messi, Sergio Aguero, Gonzalo Higuain, Angel di Maria ve Lavezzi gibi gol silahları bulunuyor.

Gözlerin özellikle üzerinde olacağı oyuncu ise Lionel Messi...

Geride kalan sezonda, kendi standartlarına göre kötü bir dönem geçiren Messi, artık milli takımda patlama yapmak istiyor. 2010 Dünya Kupası'nı gol atamadan tamamlayan yıldız oyuncu, Slovenya ile oynanan son hazırlık maçında fileleri havalandırdı ve formda görünüyor.

4 yıl önce Almanya karşısında 2. turda alınan 4-0'lık ağır yenilgi ise hala akıllarda. Teknik direktör Sabella ve oyuncular, Güney Afrika'da olduğu gibi savunma güvenliğini elden bırakmayacaklarını söylüyor. Öyle ki orta saha oyuncusu Fernando Gago; "Bu kez savunma ile hücum arasında boşluk bırakmaya niyetimiz yok. Tüm orta saha oyuncuları ne yapması gerektiğini biliyor. İşimiz savunmamıza yakın durmak; topu kapmak ve hücum hattına iletmek. Çünkü Messi, Aguero, di Maria ve Higuain'in süratine yetişecek çok sayıda oyuncu olduğunu düşünmüyoruz" diyor.

Bosna Hersek ise tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek. Takım kupaya yabancı ama oyuncular fazlasıyla deneyimli. Uzun süredir beraber oynayan Bosnalı oyuncular, ortalama 60'ın üzerinde milli formayı giydi. Avrupa elemelerinde etkileyici bir performans gösteren Bosna'nın en önemli hücum silahları Edin Dzeko ve Miralem Pjanic... Dzeko, geride kalan sezonda Manchester City'nin Premier Lig şampiyonu olmasında bir kez daha kilit rol üstlendi. Pjaniç ise Roma formasıyla Avrupa'nın birçok önemli kulübünün dikkatini çekti. Teknik direktör Saffet Susic'in, Galatasaraylı Hajrovic'e de ilk 11'de şans vermesi bekleniyor.

İki takım son olarak Kasım 2013'te hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş; Arjantin, Aguero'nun golleriyle maçı 2-0 kazanmıştı. (NTV Spor)