Bosna Hersek'te Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç’le ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Balkanlar’daki bazı ülkelere 6 milyon dolara varan yardımlarına rağmen Bosna Hersek’e yatırımların neden az oluğunu soran bir gazeteciyi azarladı.

diken.com.tr'deki habere göre, Erdoğan, öncelikle “Doğrusu ben bu sorunuzu anlamakta zorlandım. Bu 6 milyon nereye harcandı bilmiyorum. Eğer tablosunu çıkarıp da verirseniz ona göre cevabını biz daha iyi veririz” dedi.

Ancak gazetecinin sorusunda ısrar etmesi üzerine Erdoğan, “Değerli arkadaşım, çok komik ifadeler kullanıyorsun. Bir defa açıkladığın istatistiki rakamları çok hayali. Bir defa o istatistikler neredeyse, basın toplantısından sonra bize de göster de öğrenelim. Bir defa o yatırımlar ne Romanya’da var, ne Slovakya’da, ne Slovenya’da var. Bölgede yine de gerek nüfusu, gerek yüzölçümü açısından en yüksek yatırımları Bosna Hersek alıyor. Ama diğerlerini de öğrenirsem bundan aynı oranda mutlu olurum” dedi.

Erdoğan’ın gülümseyerek yaptığı bu çıkış salonda gergin bir ortama neden olunca, gazeteci sorusunu, “Ben sadece verdiğiniz demeçten ötürü bu soruyu sordum yoksa başka bir niyetim yoktu” diyerek savunmak zorunda kaldı.