Sert kayıplar nedeniyle cuma günü iki kez devre kesici uygulanan borsa güne negatif fiyatlamayla başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 77,44 puan ve yüzde 3,71 değer kaybederek 2 bin 7 puandan başladı.

EN FAZLA BİLİŞİM ENDEKSİ GERİLEDİ

Bankacılık endeksi yüzde 4,31 ve holding endeksi yüzde 3,76 düşüş gösterdi. Açılışta tüm sektör endeksleri değer kaybederken, en fazla gerileyen yüzde 5,55 ile bilişim oldu.

BIST 100 endeksi, cuma günü düşüşe geçmiş ve günü yüzde 8,52 değer kaybıyla 2 bin 84 puandan tamamlamıtı. Satışların derinleşmesiyle cuma günü Borsa İstanbul'da endekse bağlı devre kesici sitemi iki kez aktifleşmişti.

YUKARI ADIM KURALI UYGULANACAK

Bu gelişmelerle Borsa İstanbul AŞ, bugün açığa satışa sınırlama getirdi. Buna göre BIST-50 endeksinde yer alan paylarda, bugün geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı uygulanacak.

Analistler, küresel pay piyasalarında Omicron endişeleri ve yükselen enflasyon karşısında para politikalarında sıkılaşma döngüsünün hızlanmasının risk algısını artırdığını belirterek, yurt içinde cuma günkü satışların yeni haftanın açılışında da etkili olduğunu söyledi.

Analistlere göre teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2200 seviyesi direnç, 1975 puanı ise destek konumunda bulunuyor.