Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi, haftaya düşüşle başlamış ve BIST endeksi, yüzde 2,2’lik düşüşle 5 bin puanın altını görmüştü.

Borsadaki düşüş ve satışların sürmesinin ardından Borsa İstanbul, beş şirketin hisseleriyle ilgili tedbir kararı aldı.

Dün düşüş eğilimini yedinci işlem gününe taşıyan BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,35 değer kaybıyla 4 bin 976,55 puandan tamamlamıştı.

Borsadaki düşüş bugün de devam ediyor.

Sabah ilk açılışta yükselen borsa dalgalanarak düşüşe geçti. Alınan tedbirler kapsamında Borsa İstanbul'dan yapılan açıklama ise şöyle:

“Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Tiçaret A.Ş., (GESAN), Denge Yatırım Holding A.Ş., (DENGE), Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SKTAS), Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. (TEKTU) 01 Şubat 2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 28 şubat 2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Euro Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin (EUYO) payları 01 Şubat /2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 28 Şubat 2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, ‘piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması’, ‘emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması’ ve ‘emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması’ uygulamalarını kapsamaktadır.

İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.”