Ankara Mamak TOKİ 2’nci Etap konut inşaatı şantiyesinde iki yıldır maaş alamadıkları için eylem yapan işçilere bir de para cezası geldi.

“İnşaat yavaşlıyor” gerekçesiyle gözaltına alınan işçilere kişi başı 1036 TL para cezası kesildi.

Hüseyin Şimşek'in BirGün'de yer alan haberine göre illelerinden kilometrelerce uzakta, Başkent'te TOKİ inşaatında çalışan işçiler, yıllardır alamadıkları maaşları için kasım ayında eyleme başlamışlardı.

Taşeron firmadan paralarını alamadıklarını söyleyen yaklaşık 15 işçi, şantiye önüne kurdukları çadırlarda maaşlarının ödenmesini beklerken polis saldırısı ile karşılaştı. Direniş çadırları yıkılan ve beş kez gözaltına alınan işçilere dört kez 259'ar TL “idari para cezası” kesildi. Borç batağındaki işçiler, devlete bin 36 TL borçlandı

CEZALARA RAĞMEN DİRENİŞ SÜRECEK

Taşeron firma yetkililerinin kendilerinden şikâyetçi olduğu için gözaltına alındıklarını anlatan işçi, “Üç gözaltı işleminde birkaç saat Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulup bırakıldık. Ancak daha sonra bizi yıldırmak için gözaltı süresi 12 saate çıktı” dedi. 100 bin TL’ye dayanan borçlarını ödemek için inşaat önünde eylem yaptıklarını ancak şimdi bir de devlete borçlandıklarını ifade eden işçi, direnişlerinin süreceğini söyledi.