İzmir Valiliği, İzmirli bir şarkıcının besteleyip söylediği, ‘Elimde patladı bonzai’ adlı şarkının, gençleri uyuşturucuya özendirdiği gerekçesiyle eğlence yerleri ve düğün salonlarında çalınmasını yasakladı.

‘Pau Ayhan’ adıyla tanınan İzmirli yerel şarkıcının bestelediği ve Türkiye’ye yayılan ‘Elimde patladı bonzai’ adlı şarkı, sentetik uyuşturucuya sempati yarattığı gerekçesiyle birçok belediye ve valilik tarafından daha önce yasaklanmıştı. İzmir Valiliği de özellikle düğün ve sünnet eğlencelerinde çok sık çalınan şarkının yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şarkının İzmir il sınırları içinde umuma açık yerler ile kapalı ve açık alanlarda yapılan düğün, nişan, konser ve diğer her türlü etkinlikte çalınması ve söylenmesinin yasaklandığı bildirildi. Söz konusu şarkıyı çalanlar hakkında Kabahatler Kanunu gereği 189 lira para cezası verileceği de açıklandı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Son zamanlarda İzmir’in gündeminde olduğu kadar ülkemizin gündeminde olan ve gençlerimizi, çocuklarımızı, yavrularımızı Bonzai diye tabir edilen, çoğu zaman ölümle sonuçlanan bu sentetik uyuşturucu maddesinden uzak tutulması noktasında; özendirici olduğunu değerlendirdiğimiz şarkının yasaklanması noktasında gereken yapılmıştır. Şüphesiz ki gençlerimizi, çocuklarımızı bu uyuşturucu belasından korumanın tek yolu bu değildir. İl Jandarma Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan titiz uygulamalarla sokakların takibi, anne-baba ve gençlerimizin bilinçlendirilmesi çalışmaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüzce yapılan derslerde de bu konu hakkında detaylı bilgilendirme çalışmaları yapılmakla birlikte ayrıca kendi alanları açısından İl Sağlık Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve diğer ilgili birimlerimiz gerekli çalışmaları yürütmektedir. Ben de, ilin valisi olarak çalışma arkadaşlarımız ile birlikte bu işin bizatihi takipçisiyim.

Gençlerimizin bu illetten kurtulmaları veyahut hiç bulaşmamaları yönünde elimizden gelen çalışmaları yapmaya devam edeceğimizin de bilinmesini isterim” dedi. (ZETE)