İstanbul'un en işlek caddelerinden İstiklal Caddesi'ne 13 Kasım Pazar günü bomba bıraktığı ifade edilen Ahlam Albashir'in resmi ifadesi dün akşam saatlerinde alınmaya başlandı.

Polisin olaydan sonra bilgi sahibi olmak için yaptığı mülakatta Albashir'ın, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi" dediği öğrenildi.

Birgün’ün haberine göre talimatın ardından bombayı patlattığını söyleyen Albashir, "Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde saat 16.20'de bombalı saldırı meydana gelmiş, saldırıda, 4'ü olay yerinde olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı.

İçişleri Bakanlığı saldırıyı PKK'nin gerçekleştirdiğini açıklamış PKK'ye bağlı Halk Savunma Merkezi ise "Olayla ilişkimiz yok" ifadelerine yer verilen bir açıklama yayınlamıştı.

Suriye Demokratik Güçleri'nin askeri yöneticilerinden Mazlum Abdi de aynı yönde açıklama yapmıştı.

Öte yandan saldırının kilit isimlerinden olduğu belirtilen Bilal Hassan’ı yurt dışına kaçması için Edirne’ye götürdükten sonra gözaltına alınan Ammar Jarkas’ın, 2020 yılında İstanbul’da bir şirket kurduğu ortaya çıkmıştı.