CHP Genel Başkanlığı’na yeniden Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçildiği kurultayda bugün partinin en yetkili organı ve 2019 yılında yapılacak üç seçimin de yönünü tayin edecek Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

Tüzük gereği 60 üyeli PM'nin 8 üyesi, genel başkanın seçtiği Bilim Yönetim Kültür Platformu kontenjanından belirlendi.

PM üyeliğine başvuru sayısı ise 488 oldu. 15 kişilik YDK üyeliği için ise 108 aday yarışacak.

CHP’nin “Adalet ve Cesaret” sloganıyla düzenlediği 36. Olağan Kurultayının ikinci günü parti meclisi seçimleriyle devam ediyor. Bugün kurultayda çarşaf liste yöntemiyle 60 kişilik PM ve 15 kişilik YDK üyeleri belli olacak.

Parti Meclisinde adaylık oranı oldukça yüksek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi seçimleri için 52 kişilik anahtar liste verecek. Parti Meclisi’ndeki diğer 8 asil üyeden oluşan Bilim,Yönetim ve Kültür Platformu içinse Kılıçdaroğlu 12 kişilik anahtar liste sundu.

Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra genel başkanlık seçimini kaybeden Muharrem İnce’nin de liste çıkaracağı belirtiliyor. Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in “Gelecek için Biz” grubu da PM yarışında bir liste oluşturdu.

'SOL CESARET' LİSTESİ AÇIKLANDI

Kurultaydan önce 'Gelecek için' adlı bir manifesto yayımlayarak, 'Sınıf temelli sol siyaset' çağrısı yapan Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in yer aldığı "Sol Cesaret' PM listesindeki isimler belli oldu:

KILIÇDAROĞLU'NUN BİLİM, YÖNETİM VE KÜLTÜR PLATFORMU LİSTESİ BELLİ OLDU

Kılıçdaroğlu’nun Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu listesinde; Lale Karabıyık, Zeki Kılıçarslan, Sibel Özdemir, Burhan Senatalar, Yücel Taşkın, Fethi Açıkel, Onur Akın, Ayşe Eser Danışoğlu, Murat Emir, Yunus Emre, Ali Rıza Erbay ve Ömer Fethi Gürer yer aldı. Listede bulunan 12 isimden 8'inin seçileceği belirtildi.

SINDIR VE CANKURTARAN ADAY OLMADI

CHP Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) yer alan Kamil Okyay Sındır ile Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, PM'ye aday olmadı.

Sındır, 2019 yılını göz önünde bulundurarak aday olmamayı tercih etti.

PM'ye adaylık konusunda kararsız olan; ancak başvuruda bulunan Sındır’ın son dakika aday olmama kararının arkasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongre sürecinde örgüte söylediği, “Yerel yönetim hesabı yapanların bir yere aday olmasını doğru bulmuyorum” uyarısının etkili olduğu öğrenildi.

Kaynak: BirGün